Форекс джобс

„Няма толкова висша цел, която да оправдае използването на всякакви средства.“ – Алберт Айнщайн.

Тази статия има за цел да се разгледа различните инструменти за търговия, за да се разширят шансовете за успех на форекс търговците, но това разбиране не трябва да идва с цената на липсата на стратегия за управлението на парите.

Алчността е проклятие

Не бива да се забравя добрата стара поговорка „Алчността е проклятие“. Това е може би най-съвършения съвет за новите валутни търговци. Опитните търговци са наясно за пазара и е по-малко вероятно да се направят грешки.

От друга страна, обаче, новаците обикновено са страстни в преследването на щастието. Добре е да се помни, че е невъзможно човек да забогатее за една нощ.

Когато човек играе на Форекс, воден от алчността си, рискува да загуби много голяма част от капитала си, но това не се препоръчва от професионалните търговци.

Добре е да се научат хеджиращи и корелиращи техники

Подробното обсъждане на хеджиращите техники е извън обхвата на тази статия. Въпреки това, е силно препоръчително за форекс търговците да научат някои техники за хеджиране, веднага след като влязат в света на Форекс. Хеджирането предпазва капитала от излагането на потенциален риск. Някои от популярните техники за хеджиране включват диверсификация на портфейла и закупуване на валутните опции.

По отношение на корелацията, когато две валутни двойки са тясно свързани помежду си, това означава, че тези валутни двойки ще се движат точно по същия или точно обратния начин през повечето време. Ако ще купувате двете валутни двойки, които се движат през повечето време по същия начин, това просто означава, че сте се удвои своите рискове или потенциални печалби. Така че като цяло, това е добре да се знае как различните валути корелират помежду си – за да се избегнат тези ситуации на удвояване на рисковете. При изследване на съответствието между различните валутни двойки, се използват безплатни индикатори за корелация.

Винаги трябва своевременно да се използвайте Stop-Loss и Take-Proffit

Една значителна загуба може да се избегне чрез определяне на Stop-Loss с вашия брокер. По принцип, това е авансово поръчка с брокер, който позволява посредник, който да продава каквото и сигурност, веднага след като цената достигне определено ниво.

Например, можете да зададете своя Stop-Loss с 2% на търговията (това може да означава например 20 пипса в зависимост от вашата обем поръчка / стоп-загуба необходимо въз основа на текущата пазарна волатилност). Това означава, че ако цената на валута пада с 20 пипса от цената, където сте купили, брокерът ви ще го продаде. Това ще ви спести от реализиране на по-нататъшни загуби, ако цената продължава да пада.

Не забравяйте, че затварянето на загуба е просто още една възможност за отваряне на печеливш бизнес за по-добра цена. Все пак, ако не ще се затвори за загубата, а след това няма да има по-големи възможности да отваря друга търговия.

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *