Форекс депозит

„За голямата печалба, понякога трябва да поемаш и големи рискове!“ – Бил Гейтс.

Тази публикация ще се опита да представи най-важните параметри, когато човек започне да играе с реален форекс депозит.

Едно от главните предимства, от които човек може да се възползва, включвайки се във форекс търговията е ливъриджа. Той се определя по взаимно съгласие между инвеститора и брокера към момента на откриване на валутната търговска сметка. Коафициентът на този финансов лост зависи от съотношението на свобода. Например, съотношението 100: 1 ливъридж означава, че за всеки $ 1 търговецът може да постави търговска стойност от $ 100.

Например, за включване във форекс търговията с депозит в размер на $ 100 000, един търговец трябва да има парични средства в номинална стойност, равна на      $ 1 000 в сметката му, с помощта на ливъридж в съотношение 100: 1.

Как се работи с Форекс ливъридж разумно?

Ливъриджът има способността да генерира по-големи печалби, но също така, има възможност за уголемяване на загубите в същите пропорции. Високият ливъридж означава по-висока експозиция към риска. Така, че трябва да се използва много внимателно и разумно.

Как се изчислява печалбата и/или загубата?

Печалбата и/или загубата в една търговска сделка обикновено е в пипсове. Разликата между цената, на която се отваря позиция за сключване на сделка и цената, на която се затваря позицията, изразява печалбата и/или загубата.

Например, когато един търговец има $ 5 000 капитал в неговата сметка, въз основа на 100: 1 ливъридж, търговецът може да отвори търговията на стойност от               $ 500,000.

Търговецът отваря търговия в размер на 300 000 броя парични единици (3 стандартни лота), като инвестира в EUR / USD.

Обявената стойност се предполага, че е 100 $.

Ако сделката се затвори, той ще загуби 10 пипса.

Търговецът ще загуби $ 3000 ($ 100 пипса стойност х 10 пипса х 3 стандартни лота) само с един замах.

От друга страна, ако търговецът използва ливъриджа мъдро и използва базовия си капитала чрез инвестиране в малки търговски обеми с различни валутни двойки, резултатът ще бъде по-малкото зло. Едно голямо предимство на диверсифицирания портфейл е, че ако една инвестиция е на загуба, печалбата от други инвестиции ще облекчи тази загуба и крайната позиция на търговеца е доста стабилна. Урокът на диверсификацията е, че не бива да се слагат всички яйца в една кошница!

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *