Форекс демо

„Цената е това, което плащаш, стойността е това, което получаваш.“ – Уорън Бъфет.

Дори и опитният търговец, който тества нова стратегия на демо сметката с голям успех, е добре да бъде наясно с емоционалното въздействие и специфичните разлики в правилата в симулаторна и реална среда.

Има брокери, разпространението на които, трябва да се вземе под внимание, особено, ако вашата стратегия е автоматизирана и се изпълнява по време на тихите часове на азиатската сесия. Пазарът може да бъде много непредсказуем, когато ликвидността пресъхва, а това прави печалбите много по-трудно осъществими. Това е нещо, което не се взима предвид достатъчно често при тестване на форекс търговията върху демо сметка. Не бива да се забравя, да се отчете по-различното разпространение, ако има такова.

Друг въпрос, с който се сблъскват дори по-опитните търговци се свързва с фактора страх, който ги тласка обратно към зоната на комфорта на симулирания профил. Нещата могат да се развиват добре за известно време по сметката на живо, като с времето последователната и печеливша търговия може да се превърне в норма. Само за ден, обаче, цялата увереност може да се разтърси от една губеща серия, която бързо удря върху емоциите, където боли най-много. Един евентуален цикъл на устойчиви загуби принуждава спекуланта да изключи сметката на живо и да се върне обратно към безопасността на демо света.

Това не означава, че има нещо лошо в това, човек да се стреми да си наложи дисциплина, като периодично спира дейността, за да оцени своята техника след загуба. Това, обаче, може да се превърне в нож с две остриета, ако човек не внимава. Това е така, защото човек рискува да отстъпи от предварително начертания си план и да изпробва няколко нови идеи за демото, което обикновено не би направил. Това от своя страна може да бъде вредно за самия първоначален план. Трябва да се разбере, че няма система, с която човек да бъде победител през цялото време и най-лошото нещо, което един търгове може да направи, е да променят правилата си по средата на реализиране на плана си.

Сметката за демо търговия може да остави във форекс търговеца фалшиво чувство за сигурност. По време на демо интервенциите, емоциите са на 100%-ва увереност и точно като новак в ранните етапи, търговецът ще използва прозрачна увереност, когато „дърпа спусъка“. След няколко победи в симулираната платформа, търговецът обикновено се връща към „живата сцена“, където изпитва невъзможност да позволи на печелившите сделки напълно да се движат и те остават на никого на малки печалби, с които той получава усещане за облекчение от загубата.

Добре е да не се забравя, че малките загуби са част от играта. Човек е добре да се противопостави на чувства като страха и да се върне в играта готов да печели отново. В крайна сметка, дори и всичко необходимо да се направи на демо версията, симулираната печалба подхранва само симулираната сметка! 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *