Форекс график онлайн

„Един милиард долара не са това, което бяха.“ – Жан Пол Гети.

Ако човек реши да се научи как да открие загадката, която стои зад японските свещи, той може да се отдаде на това занимание с цялото си сърце. Съществуват достатъчно материали, уебинари, курсове и специализирана литература, чрез които всеки човек в наши дни да може по лесен, бърз и достъпен начин да навлезе в материята на международния валутен пазар.

Японските свещи могат да изглеждат кристално ясно, тъй като има много информация, вградена във всяка от тях. Тази информация може да помогне на един форекс търговец да направи правилния избор за това какво ще се случи по-нататък на пазара. Следващата стъпка е да се акцентира върху това предсказание. 

Анализът на японските свещи има за цел да предскаже посоката на пазара. Това може да се използва като част от почти всяка стратегия на валутната търговия. Човек може да развие и използва това умение като инструмент за потвърждение, който да му диктува кога да влиза или излиза от пазара. Това обаче, може да се окаже трудно, тъй като неговата търговия може да се превърне в емоционално повлияна или импулсивна.

Когато пазарът е в низходящ тренд, последната свещ предполага, че в някакъв момент, докато свещта е отворена, купувачите се опитват да бутнат цените нагоре. Това, което го показва, е дългият „фитил“ на върха. Въпреки това, преди свещта да се затвори, продавачите отново надделяват и изтласкват цената надолу. Това се вижда от края на тялото, което се превръща в червено (ако червеното е цветът, който трейдърът използва, за изобразяване на продавачите). В такъв момент човек може да отправи запитване дали ще му продадат. Купувачите в последната свещ, също така, са по-слаби от продавачите.

Информацията реално не е толкова много, че да не може да се схване от всекиго. Форекс е игра на коефициенти, а интелигентният играч трябва да успее да направи така, че шансовете да са в негова полза. Така че, първо трябва да се научи да разбира какво се случва чрез графиката.

По дефиниция, свещите се четат една по една от ляво на дясно. Човек не бива да бърза да ги чете. Всяка от тях разполага с информация и човек трябва да извлича от тях, колкото е възможно повече. По този начин трейдърът ще получи най-пълна представа за ситуацията.

Всеки човек може да се научи да извлича информация от японските свещи, за да си изгради представа за тенденцията и да определи посоката на пазара. Създаването на пълна представа за тренда от графиката е само една стъпка, макар и много важна. Прочитането и осмислянето на класациите е също много важно. Човек винаги може да добави повече инструменти, които да наклонят шансовете в негова полза. Важното е да се намери пресечната точка, но да се направи добре. Това става с дългогодишен опит и ангажиране със самообразоване. Трупането на знания и опит е процес, който никога няма да спре, докато един човек е форекс търговец.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *