Форекс брокер рейтинг

„За съжаление вече стана очевидно, че нашата технологичност задмина нашата хуманност.“ – Алберт Айнщайн.

Въз основа на значителен брой изследвания и стотици обширни тестове на брокери за Форекс търговия на дребно по целия свят, може да се заключи, че приблизително 98% от брокерите на дребно не се интересуват по никакъв начин дали сделките на техните клиенти са печеливши. Това е основната причина, поради която толкова много търговци губят пари в дългосрочен план.

Тази статия ще представи най-честите нелоялни практики на брокерите с ниско качество, които дори не е задължително да са с лош рейтинг и ще даде някои практични съвети как трейдъра да ги разпознава и да ги избягва. Със своята корпоративна идентичност те могат да се представят за изключително надеждни и могат да използват разнообразни хитрости и тактики. Тази публикация ще се опита да представи едни от най-съществените характеристики, за да може форекс новакът да ги разпознае още в самото начало.

1) Търговски препоръки от брокери

Това прилича на помощ и съвети, базиращи се на добра воля, но ако ги следва новакът лесно може да се окаже като в кошмар. Съветите на брокерите често може да се окажат с високи загуби, защото те са един добър шанс, брокерите да имат дългосрочен интерес към печалбата си.

2) Ако вашите тегления продължават повече от два работни дни

Вторият момент се отнася до нещо кратко и ясно. Ако един търговец даде на своя брокер цялата необходима информация и ако всичко е наред, то в рамките на два работни дни, сумата би трябвало да пристигне в банковата му сметка.

3) Фиксирани спредове

Това е една от рекламите, които често използват брокерите. Ако един брокер предлага сметки за търговия с фиксирано разпространение, то не е добра идея да се търгува с него за дълго. Фиксираните спредове в реалния междубанковия пазар не съществуват. Така че, ако човек има сметка с фиксирани спредове, значи той не търгува директно с междубанковия пазар без конфликт на интереси.

4) Прекомерно ниски спредове и комисионни

Има още една рекламна тактика, която не се характеризира с честносто и прозрачност, но брокерите често я използват. Ако брокерът изпълнява всички нареждания на междубанковия пазар с реално разпространение, то не би било възможно, той да предлага изключително ниски разходи.

Всеки брокер, който изпълнява клиентски поръчки на междубанковия пазар трябва да плати разпространението на доставчиците на ликвидност, за технологии, платформи за достъп до междубанковия пазар, сървъри и така нататък.

Ако брокерът предлага сметки за търговия с изключително ниски разходи, то чрез изкуствено приплъзване той ще превърне всички възможности на своите клиенти за печалба в загуба.

Как може да се разобличават брокери като тези? Много лесно – само един поглед в маркетинговата кампания на брокера е достатъчен. Ако той се рекламира агресивно, значи нещо не е наред.

5) Гарантирани Стоп-загуби

Това е още една нелоялна практика, която изглежда като добра идея и сякаш трейдъра получава помощ от брокера. Но в действителност тя не сочи нищо добро за посредника.

Факт е, че няма нищо гарантирано на междубанковия пазар и че всички поръчки винаги се изпълняват по най-добрите налични в момента цени (те очевидно не могат да бъдат гарантирани). Ако брокерът гарантира Стоп-загуби значи със сигурност търгува срещу само един маркет-мейкър и търговията с него няма да бъде печеливша в дългосрочен план.

В крайна сметка, ако човек направи печалби по тези сметки, благодарение на гаранцията за Стоп-загуба, брокерът изведнъж ще анулира всички гаранции за Стоп-загуби, твърдят експертите, на база своите изследвания.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *