Форекс брокери

До преди Айнщайн учените са смятали, че времето е константа, но великия немски учен Айнщайн доказал, че времето е зависимо от скоростта на движещото се тяло, а всички тела се движат. Той разглежда времето като време-пространство. По аналогичен начин са свързани нещата във Форекс, където нищо не е константа, а всичко е въпрос на ирационално иноваторско мислене.

Съществуват няколко световни финансови центъра – в Ню Йорк,Токио, Сидни, Цюрих, Лондон, Франкфурт, Хонконг, Сингапур, Париж и Сидни. В България пазарът отваря в 23:00ч. в неделя и затваря в 22:00ч. в петък, като не работи през събота и неделя. Най-голямо движение на различните валутни двойки се отчита около 9-10 часа при започването на европейската търговска сесия и в 15.30 часа при започването на същата в Съединените Щати. по-малко пазарът се влияе от азиатската търговска сесия, която е най-активна около 2-3 часа, считано спрямо българското часово време.

За да се направи акаунт минималното количество парични единици, които се депозират е 100 000 лева, но понеже 90/100 от хората ги нямат, съществуват т. нар. брокери, които играят роля на посредници между крайния потребител (трейдър) и Форекс. При тях може да се депозират минимално 50 лева. Те се намират физически в столицата, например, в МОЛ-овете, но има и такива, в провинцията. В България са около 20 – 25. Едни от по-популярните са Адмирал Маркет, Бенч Марк и пр.

Всички брокери предлагат курсове и литература. Те предлагат, също така, демо сметка за тренировка.

Демо сметките се инсталират безплатно и в тях се предлагат новини, статии, термини и пр. Чрез тях човек може да опитва да купува и продава валута, злато, петрол и пр.

Всяка валутна двойка се състои от два вида валута. Валутата отляво се нарича основна, базисна, а дясната валута е крос валута, защото спрямо нея се конвертира (измерва).

Например AUDJPY е валутна двойка, която представя австралийски долар и японска йена. Обикновено първата се купува, а втората се продава.

Позициите биват къси и дълги. Когато човек купува е в дълга, а когато продава е в къса, тъй като има лимит на намаляването, а когато се купува няма лимит.

Видовете трейдъри в специализираната литература се определят по различен начин. Основно те биват инвеститори, скалпери и хазартен тип. Ако човек се подаде на усещането за повишен адреналин, към което именно се пристрастяват хазартния тип хора, и реши, че Форекс е средство, чрез което ще си купи Бентли или луксозна сграда, то той може несъзнателно да се превърне в третия тип.

Но ако човек съумее да намери съмишленици, литература, сайтове, форуми и се самообразова, той може след няколко години да печели реални суми.

One thought on “Форекс брокери

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *