Форекс бонус

„Когато някой се опитва да ви употребява за своите цели, зачеркнете го от вашия списък.“ – Дейл Карнеги

Тази публикация има за цел да представи най-честите некоректни практики на нискокачествените форекс брокери, както и признаците, че е налице конфликт на интереси между брокера и търговеца.

В такива ситуации, търговецът трябва задължително да обмисли идеята за смяна на посредника. По този начин трейдърът може да защити своя търговски депозит и да постигне по-добри резултати за търговия. Ето едни от признаците, по които може да се разграничат честните от нечестните брокери:

1) Бонус при откриване на депозит

Този въпрос е свързан с рекламата, която некоректните брокери често използват с цел привличането на повече начинаещи търговци. Добре е да се помни, че няма нищо безплатно в този свят. Основната цел на бонусите е много проста – да унищожи депозита на клиента.

Търговецът, който получава такъв бонус в началото ще има чувството, че има много повече средства, отколкото реалния капитал, който той действително притежава. Това е причината, поради която той ще сключва сделки с по-големи обеми и ще загуби депозита си много по-бързо.

В крайна сметка, ако търговецът прави някаква печалба за сметка на бонуса към депозита, то той ще има големи проблеми при тегленията. Причината е, че брокерите, които предлагат бонус при депозит често смятат, че клиентите им рано или късно ще загубят депозита си. Така брокерите ще възстановят сумата, която са отпуснали като бонус на потребителите при регистрацията им.

2) Изкуствени отклонения

Слипиджът е разликата между очакваната цена на една сделка (цената, на която се изпраща офертата) и цената, на която сделката действително се изпълнява. Приплъзването е нормално явление, особено в период на изключителна нестабилност (огромни количества поръчки, вливащи се в пазара) или ако човек иска да се изпълни с голям обем на сделките (десетки или стотици сделки). То обаче трябва да бъде, както отрицателно, така и в редица случаи положително. То представя цената, която оказва влияние върху входа и изхода на пазара. При честните брокери, е нормално понякога търговците да са на загуба, а понякога на печалба от него.

Въпреки това, нискокачествените брокери често правят изкуствени отклонения, които не съответстват на изпълнението на междубанковия пазар. В приплъзването често цената е много по-висока, отколкото разпространението или комисионната, за която човек плаща и която се вижда на пръв поглед.

Брокерите с модерни технологии и реално изпълнение на поръчите на междубанковия пазар са най-добрия избор, който човек може да направи.

3) Глоби от регулаторни органи

Ако нелоялните практики стигнат момента, в който един брокер получава глоба от неговия регулатор, то е разумно трейдъра да избяга от брокера си възможно най-скоро. Глобите от регулаторните органи са често последната реакция на нечестните практики на брокерите. За жалост, реалността е такава, че по-голямата част от нечестните практики на брокерите остават безнаказани.

4) Разширяване на разпространението до Стоп-загубата

Ако цената на пазара е в близост до Стоп-загубата, огромното мнозинство от брокерите на дребно увеличават разпространението до няколко точки, а това ще доведе до активиране на Стоп-загубата. Това е причината, поради която по-голямата част от брокерите пряко или косвено печелят от загубите на своите клиенти.

Брокерите също често могат да разширят разпространението на входа или изхода на пазара. Това ще доведе до увеличаване на разходите на търговеца и загубите му или поне до намаляване на печалбите. Единственото нещо, което ще се увеличи в случая, е печалбата на брокера.

5) Агресивни продажби и подходи на брокерите

Ако брокерът, макар че човек ясно му показва, че не се интересува от услугите му, продължава да се обажда или досажда с глупости за спонсорства, които нямат връзка с финансовите пазари, е добре да му се обърне внимание и да се постави под съмнение неговия професионализъм.

Справедливите и коректни брокери се отличават с това, че имат приятелски подход към своите клиенти без никакъв агресивен натиск. Също така, те трябва да предлагат усъвършенствани технологии, да провеждат образование, както и в тях да са ангажирани квалифицирани служители с богат опит в реалната търговия, които да бъдат подготвени да отговорят на въпросите на своите клиенти. Те трябва да дадат възможност за създаване на интерфейс за своите потребители, който да подобри резултатите им.

За да може човек дългосрочно да печели на Форекс, той е добре да се съобрази с всяка точка, която е описана по-горе, тъй като повече или по-малко те влияят на цялостните резултати, които търговеца ще постигне на истинската си сметка.

Най-добрият начин за откриване на подходящия брокер е чрез сравнение на търговски резултати от една и съща автоматизирана стратегия за търговия, която да се търгува с различни брокери. Опитните търговци вероятно няма да бъдат изненадани, че  разликата в резултатите ще бъде огромна!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *