Форекс бонус при регистрации

Форекс търговията изисква дългогодишна подготовка, обучение и дисциплина. Резултатът не идва веднага. Всеки търговец, за да развие своята съвкупност от умения и знания преминава дълъг път и преживява много загуби. Както казва великия немският физик и Нобелов лауреат Алберт Айнщайн  „Знам защо има толкова много хора, които обичат да цепят дърва. В тази дейност те незабавно виждат резултатите.“

Редица брокери обещават различни бонуси при регистрация, привилегии за нови клиенти и специални условия за коректните клиенти. В тази модерна практика на пръв поглед няма нищо лошо. За съжаление, наблюденията на специалистите сочат, че нискокачествените брокери също използват подобни трикове, за да привличат повече клиенти. В последствие, обаче, се оказва, че те не разполагат със съвременни технологии и използват нелоялни практики. Импулсът за написването на тази статия е да се представят в синтезиран вид най-важните аспекти на форекс търговията, в контекста на избиране на най-подходящия брокер.

1. Във всички публикации, най-вероятно, може да се прочете, че най-важните фактори за успешна търговия са психология, управление на парите, както и търговските системи. Тези факти са много важни, но по-важен е изборът на брокер, за да се определи дали един търговец ще бъде в състояние да постигне печеливши резултати. Ако бъде избран брокер с по-ниско качество, търговецът е много вероятно да загуби своята добра възможност за дългосрочни потенциални печалби.

2. Трейдингът е игра с нулев резултат. Това означава, че срещу всеки купувач трябва да има продавач, но това не е основната причина, поради която неопитните търговци губят на финансовия пазар. Те всъщност губят заради конфликт на интереси с маркет мейкърите или с ECN и/или STP брокерите, които имат само един доставчик на ликвидност (маркет мейкър) и директно участват в печалбите и загубите на своите клиенти. Основният въпрос не е свързан с принципа на работа на финансовия пазар. Всъщност основният проблем за 98% от всички малки търговци е как работи бизнес посредничеството.

3. Фиксиран спред на междубанковия пазар не съществува. На този пазар разпространението винаги е променливо.

4. Сляпото следване на брокерските съвети и инвестиционните препоръки са друг често срещан начин за бързата финансова катастрофа за много начинаещи търговци.

5. Слипидж неточностите в сключването на сделки трябва да бъдат, както положителни, така и отрицателни. По-голямата част от брокерите в целия свят изпълняват сделките на своите клиенти само с отрицателно приплъзване. Може да се прочете повече за това в други статии в секцията Обучение на сайта.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *