Форекс бг

„Управляваш ли емоцията, управляваш самоувереността и високите постижения.“ – Ирена Рельовска Бартън.

Всеки човек може да почне търговия на валутните пазари, но не всеки успява да се превърне в добър играч в дългосрочен план. Това означава през няколко месеца да изкарва по няколко хиляди и те да му служат като допълнителен или като основен доход. Съществуват няколко явления, които се отразяват пряко или косвено върху човека.

За да може да се каже за някого, че е успял, в контекста на Форекс, той трябва да e построил собствен бизнес, който да му носи солидни доходи и да бъде устойчив на пазара. Естествено, зад привидния късмет или „раждането под щастлива звезда“ се крие изключителна воля, дисциплина и здрава работа.

За да основе човек свой собствен бизнес и да го дърпа напред е необходимо да бъде самоотвержен и да му се посвети напълно. За устойчивото развитие на бизнеса човек трябва да се подготви, че ще му се наложи да работи до късно години наред, да се лишава от почивка и време с близките и приятелите. Освен това, всичко става без сигурността, която изпитва човек, когато е нает. Няма бонуси, обезщетения и пенсионен план, а само една абстрактна идея и огромното желание за реализацията й.

За съжаление голямата мотивация не е единственото условие за успех. За да успее човек, той трябва да изпитва огромно желание, което да го тласка напред към заветната цел, непоколебима дисциплина и воля.

Нужна е не само ангажираност с определена идея, но и решителност за реализирането й. Добрият инвеститор е упорит и ако нещо застане на пътя му, той не спира, а търси възможност да го преодолее. За него думата „не“ е непозната. Дори напротив, трудностите го мотивират да търси и изследва нови хоризонти.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *