Форекс банк

„За живота и за парите, започват да мислят тогава, когато те започнат да свършват.“ – Емил Кротки.

Тази публикация има за цел да опише как банките и едрите инвеститори манипулират пазара.

Вероятно сте чували или поне се досещате, че банките на практика манипулират Международния валутен пазар. А истината е: да, банките манипулират валутния пазар, за да може той да се движи в посока, в която на тях им е изгодна, за да печелят. Но е важно също да се каже, че банките не се интересуват от форекс търговците и търговията на дребно. Причината е проста – търговците на дребно са просто твърде малки, за да представляват интерес за най-големите банки. Основният враг на търговците на дребно може да бъде техния Форекс брокер – в случай, че Форекс брокерът им няма достатъчно професионално отношение и софтуерът, с който разполага не е достатъчно качествен.

Най-важният въпросът е как банките печелят от Глобалната валутна търговия? Отговорът е прост – от други банки. Това е стандартна ситуация. Ако банка А е печеливша в своите валутни дейности в края на годината, то може при банка B да не е така. Но през следващата година, може да е точно обратното. Това е така, защото парите и печалбите на валутния пазар не се създават от вятъра, а от други участници на пазара.

Ето защо, ако банките искат да продават една валутна двойка, те правят нещо Например, започват да говорят публично или започват да купуват и/или продават умишлено, за да се промени нагласата на пазара и да принудят другите участници на пазара да купуват. Това предизвиква точен отговор, който им донася възможност да продадат своята валута на изгодна цена. Банките също често манипулират чрез даване на фалшиви сигнали, които тласкат пазара в обратната посока на движение. Така те постигат това, което искат, предоставяйки допълнителни възможности за натрупване на повече поръчки. След това, те създават тенденция на пазара, която го движи по начина, по който първоначално те са искали.

Търговците на дребно могат да се възползват от разбирането колко е голяма търговията с институции и как подхода на банките си прилича. Разбира се, не е възможно да се копират точно сделките на най-големите банки, но ако се разбере как тези институции подхождат на пазара, то ще бъде подредена и друга важна част от пъзела, наречен печеливша валутна търговия.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *