Форекс аналитика

„Ако не сте готови да рискувате, ще трябва да се задоволите с обикновеното.“ – Джим Рон.

Тази публикация ще се опита да опише някои от най-важните насоки, които е добре да се практикуват и да се имат предвид от форекс търговците.

Съществуват рискове, произтичащи от неспазването на системата за търговия. Може би най-значимата грешка, която търговецът може да направи, е да не се подчинява на правилата, които е създал, за да управлява своя капитал. Тази загуба на търговска дисциплина може да има катастрофални резултати за неговия бизнес и трябва да бъде строго избягвана.

Като цяло, твърде много търговци, които вече са се отказали от валутната търговия са имали система с потенциал да стане печеливша, но се е превърнала в губеща, тъй като търговците прекалено често са допускали да променят правилата й.

Някои от най-често срещаните грешки във форекс търговията, които допускат търговците и които произтичат от неспазването на системата за търговия, са:

  • Да се изпуска от наблюдение посоката на тренда;
  • Да се въвеждат правила въз основа на външни фактори;
  • Да не се поставят своевременно Stop-Loss поръчки;
  • Да не се затваря търговията, когато е налице ясен сигнал за излизане;
  • Да се търгува по твърде много правила;
  • Да се допуска твърде висок риск.

Системата за търговия включва следните принципи:

1) Човек е добре да се отнася към системата за търговия като към уважаван бизнес партньор и да следи всички свои търговски предложения отблизо.

2) Управлението на риска за търговия е задължително от гледна точка на използването на стоп поръчки, които се определят веднага след като една търговска позиция бъде отворена.

3) Човек не бива никога да заема позиция само въз основа на влияния, които са извън системата му за търговия. Това може да е нещо, което трейдъра е прочел или чул и сметне, че би било добра препоръка за търговия.

4) Системата за търговия е добре да бъде, колкото е възможно по-проста. Играчите е добре да избягват прекалено много системи, работещи по едно и също време или да използват твърде много инструменти, тъй като това може значително да влоши способността им да следват някоя от тях точно, докато търгуват.

5) Добре е човек да описва и съхранява на едно място всеки анализ на случилото се, всеки път, когато се отклоняват от неговата система. Това има за цел да се избегнат подобно разваляне на дисциплината в бъдеще.

6) Форекс участниците е хубаво да следват внимателно стратегията си за управление на парите. Може да се помисли за използване на изчисления, които могат да определят по-обективно позицията на оразмеряване в търговията. За да се определи обема на поръчките правилно, играчите могат да използват електронни калкулатори за оразмеряване на риска в позициите си.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *