Учебник форекс

При наблюдение случаят помага само на подготвения ум. – Л. Пастьор.

Търговията на финансовите пазари, особено на по-краткосрочни интервали може да бъде много вълнуваща дейност. Пазарите се движат, паричният поток е реален и е в реално време. Едно вълнуващо преживяване наистина. Изглежда така сякаш самият пазар иска да бъде търгуван. Тази заблуда, обаче, не следва да диктува вашата търговия. Вие имате план, който да следвате, не помните ли?

Преследването на пари оказва своето влияние. Търсейки да увеличи нечии печалби, трейдърът променя стратегията си леко, влизайки в сделка, когато той трябва да бъде търпелив и излиза, когато трябва да бъде спокоен. Прекаленото анализиране върви ръка за ръка с прекалената търговия.

Една от най-разпространените грешки на Форекс участниците е да приемат, че те контролират пазара. Печелившата търговия наподобява риболова, при който чакащия улов не контролира рибата. По същия начин, трейдърът няма какво друго да прави и трябва да чака, докато рибата не се закачи върху стръвта и когато това стане да действа.

Чак когато цената на пазара е на мястото, на което човек иска тя да бъде, той може спокойно да търгува. До този момент той трябва да бъде спокоен и да чака. Стратегията служи за това, човек да се ориентира какви именно условия на пазара да чака. Ако тези условия не са налице, това трябва да се приеме с хладнокръвие. Те просто отсъстват, не защото човекът ги е изпуснал. Не, защото те изискват да бъдат проверявани на по-малък времеви интервал. Не и защото стратегията има дупка. Колкото по-рано човек почне да мисли за изчака подходящата ситуация, толкова повече средства може да спестяват, ще намалеят загубите и начинаещия ще става все по-добър.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *