Учебник по форекс

Най новите изследвания в областта на науката са фрапиращи. Според тях, електронът може да бъде в един и същи момент на повече от едно място. Това предполага, че неговото местоположение не е абсолютно, а е вероятно – с приблизителна вероятност. Това се отнася за градивните частици на атомите. Когато Айнщайн разбира, че местоположението на градивните части на атома не е точно определено, а с някаква вероятност, той възкликнал: „Това не може да е вярно! Бог не си играе на хазарт.” В този момент Айнщайн обръща гръб на Квантовата механика като я приема за лъженаука.

Когато начинаещият форекс трейдър започва да търгува във Форекс той не бива дори за миг да допуска, че може да открие Еврика и да започне да печели на 100%, а трябва да осъзнае, че той може да овладее различни стратегии, при които има вероятност да спечели в няколко от общ брой случая, но има вероятност и да загуби. Печелившите стратегии се припознават като такива, при които, например, от 5 случая в 3 от случаите има вероятност човек да спечели, а само в две да загуби. Неговия професионален път от тук насетне ще се базира върху тези вероятности, а животът е всичко онова, което ни се случва без да сме го очаквали.

Основното нещо, с което ще трябва да се съобразява начинаещият трейдър е, че свръхтърговията и свръханализа могат да доведат до пристрастряване, подобно на хазарта и никога не бива да се осланя на негово височество СЛУЧАЯ, защото тази нагласа води до бедствия и дори до декапитализация. Още преди да започне да търгува, той трябва да разполага с план и стратегия, към които трябва да се придържа.

Повишеният адреналин, стимулирането на мозъка, генерирането на идеи и следенето на световните новини отблизо повишават самооценката и създават в начинаещия трейдър чувство на еуфория. Търгуването във Форекс, най-вече в краткосрочен план, е невероятно вълнуващо преживяване, което има много и разнообразни благоприятни въздействия върху емоционалното и психическо състояние на дейтрейдъра.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *