Съветник форекс

„Ако не сте готови да рискувате, ще трябва да се задоволите с обикновеното.“ – Джим Рон.

Тази статия ще се опита да даде светлина върху начините, чрез които човек може да разграничи надеждния и справедлив форекс посредник от нискокачествения.

Изключително важни разходи, които не са добре познати – разходи за приплъзване (слипидж).

Огромното мнозинство от търговците мислят, че разходите, за които плащат на техните брокери, са само за разпространение или комисионна. Факт е, обаче, че разпространението или комисионната са само незначителен дял от разходите за търговия. Всеки един търговец, също така, е добре да предвиждат разходи, които брокерите отбелязват като разходи за изпълнение или „приплъзване“.

Слипидж е разликата между очакваната цена за търговия и цената, на която търговската сделка действително се изпълнява. Имайки предвид, че тази разлика оказва силно влияние върху печалбата и загубата от сделките, приплъзването обикновено е предмет и на двете интервенции – влизането и изхода от пазара.

Приплъзването на авторитетните и честни брокери зависи от ликвидността на текущата пазар и пазарния обем, който човек желае да изпълни. Нелоялните и несигурни брокери изкуствено увеличават приплъзването. Брокерите, които са надеждни може да изискват по-високи разходи за разпространение, комисионни и да техния спред да е по-висок от нискокачествените, но те не манипулират клиентите на всеки вход и изход с отрицателно приплъзване. Същевременно некоректните брокери се рекламират, че работят с по ниски спред, комисионни и разходи за разпространение, но на тях не бива да се има доверие, тъй като те използват приплъзването винаги в своя полза и се оправдават с това, че причината е в моментното състояние на пазара.

Как може да се тестват брокерите дали са коректни или не?

Достатъчно теоретичен анализ. Нека се премине към сравнение на абсолютно същата търговска стратегия и същите сделки, които са били извършени от брокер с ниско качество и с брокер с по-високо качество. Ако човек търгува с една и съща стратегия за автоматична търговия, той би трябвало да има едно и също време за изпълнение. Сега може да се видите каква огромна разлика се получава:

1) Нискокачествен брокер  (+ 1 685 USD печалба) :

2) Абсолютно същата търговска стратегия със справедлив брокер (+ 1 925 USD печалба) :

3) Нискокачествен брокер  (- 210 USD загуба) :

4) Абсолютно същата стратегия със справедлив брокер (185 USD печалба) :

Може да се отбележи, че брокерът с ниско качество не постави целевите стопове Stop-Loss и резултатът бе незадоволителен, докато със справедливия брокер се реализира печеливш бизнес. Добре е да се помни, че когато при едни и същи сделки и търговска стратегия разликите между брокерите са огромни, то брокерът, с който се реализира значително по-голяма печалба е ключът за дългосрочната успешна търговия на финансовите пазари!

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *