Cтратегии forex

„Помнете: днес няма да е лесно, утре ще е още по-лошо, но в другиден всичко ще бъде прекрасно.“ – Джак Ма.

Тази публикация ще разгледа успеха на един истински талантлив форекс тредър.

Андреа Унгер е единственият търговец в света, който е носител на престижното световно първенство по форекс търговия три пъти подред!

През 2012 г. Андреа отбелязва още един „страйк“ с обща печалба от 83%, като търгува фючърси и спот на форекс пазара. Той търгува повече от 15 години и е специализиран в автоматизираните системи за търговия. Андреа Унгер винаги мечтае за независимост и за образоване на хората, надявайки се, че някои ще оценят уменията и заложбите си. Според него, човек трябва да се старае да бъде добър в търговията и трябва да има късмет, за да печели пари, но  също трябва да се развиват своите знания и умения.

Андреа познава много търговци лично, и тези, които са успешни, според него, имат няколко общи черти. Най-важният аспект на търговията е да има добър план за търговия. Търговията е като всеки друг бизнес и тя трябва да се планира, след като се разгледат всички възможни резултати от действията и винаги трябва да се помисли и да се изчисли рискът. По мнение на Андреа, добрият план за търговия е най-важната част от търговията.

Андреа Унгер принадлежи към категорията на търговците, които виждат предимствата и могат да начертаят ясно определен план за търговия, което според неговия опит е по-трудно да се постигне в дискреционната търговия. С ясно дефинирана система за търговия човек има по-голям шанс да разбере бъдещата посока на пазара, преодоляването на рисковете и да остане в челната листа в края на краищата.

Андреа търгува с много стратегии и въпреки, че сделките се генерират автоматично, той непрекъснато следи, регулира и често подобрява всички свои стратегии. Той следи движенията на финансовия пазар всеки ден и винаги се опитва да открива нови възможности за търговия, както и възможности да се оценяват потенциалните рискове.

Андреа Унгер никога не отделя очи от пазара и обича да изпитва нови идеи. Както той казва, има чувството, че може да тества безкрайно количество различни търговски идеи, защото има способността да вижда много други възможности, които все още не са открити или изпробвани. По негови думи, Андреа дължи успеха си на последователното управление на капитала и правилното определяне на обема на търговските позиции. На тази тема Андреа Унгер написва книгата „Управление на парите: методи и приложения“. Неговите търговски модели обикновено са построени по отношение на използването на финансовия ливъридж. През цялата си кариера той взема предвид риска от обема на ливъриджа, съдържащ се в търговските позиции.

Дори и при „попътен вятър“, според него, търговците трябва да бъдат внимателни, защото това може да означава, че те търгуват с прекалено големи позиции, което в крайна сметка може да доведе до рисковани положения.

Друг много важен аспект е психологическият, особено, когато човек трябва да следва неговия план за търговия. Понякога емоциите могат да причинят и необмислени решения. Някои от тях може да са верни, но в крайна сметка голяма част от емоциите могат повече да навредят на резултатите от търговските интервенции.

.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *