Стратегии форекс 2015

„Да владееш себе си е сила, но най-великата сила е да владееш себе си.“ – Лао Дзъ.

За да се търгува на Форекс пазара, има много стратегии. Тази статия ще разгледа опциите как може да се търгува с помощта на потока от поръчки.

Всеки търговец, ще се радва да може да предвиди всичко, което ще се случи на пазара. Това може да се превърне в много мощен инструмент.

Инструменти за анализ на Форекс

Съществуват различни показатели, които помагат да се разбере в каква посока пазара ще се движи и как да инвестират търговците. Въпреки това, никой не е имунизиран от сигналите, които могат да доведат до грешен път. Необходимо е търговецът да може да ги разграничава от общия поток.

Включване в пазара

Обикновено, търговците отварят позициите си с помощта на различни показатели. Някои се радват на търговска стратегия, разработена от тях самите, други получават сигнали от други търговци. Във всеки случай, има две основни възможности за включване в пазара – агресивен и консервативен.

Агресивните методи се наричат така, защото те носят висок риск: цената на позицията за търговия по всяко време може да започне да се движи в обратната посока. Въпреки това позицията на отваряне, след като свещта е затворена, е класическа.

– Относно консервативния метод, може да се отбележи, че входът на пазара се осъществява в момент, когато цената се разпада на максималната или минималната стойност на свещта на сигнала. Тази методика позволява да се намали максималния брой фалшиви сигнали.

Ситуацията може да се разгледа по-подробно. Например, ако индикаторът RSI пресича под стойността 70 и доставя сигнал за продажба. Когато този сигнал чертае затворена свещ, това води до значително намаляване. Откриването на сделката в този момент може да бъде оправдано, но е и доста рисковано. Тази ситуация дава само минимална гаранция, че цената ще продължи да намалява. По този начин, ако сделката остане отворена в този момент, това ще доведе до загуба.

Ако търговецът изчака до затварянето на следващия бар, става ясно, че графиката не се опитва да подаде сигнал, следователно, сигналът може да се счита за неверен. В този момент става ясно, че сделката за продажба не може да се отвори. Само, когато втората свещ прекъсва сигнала, ще бъде възможно да се отвори позицията за продажба. Ако тя се затваря под минималната свещ на сигнала, той ще бъде допълнително доказателство за възможността за отваряне на сделката.

По същия начин, трябва да се възприеме и сигнала за покупка, само че в този случай, при втората свещ трябва пробива да бъде максимален.

Плюсове и минуси на метода

Разбира се, този метод има и своите недостатъци. На първо място, това е загубата на точки в почти цялата стойност на свещта. Ето защо, ако е приоритет в стратегията си за търговия при скалпиране, този метод не е от значение.

При използване на този метод, има няколко момента, когато той не трябва да се използва. Например, когато се наблюдава ниска волатилност и като цяло „мечи“ настроения, сигналът за покупка е по-добре да не се използва. Същевременно, когато се отчита възходящо движение, сигналът за продажба е по-добре да се игнорира.

В допълнение, методът на търговията, който се основава върху следването на потока, както и всички други методи за търговия, е рискован. В крайна сметка, никой не е имунизиран от резките промени в цените, например, в резултат на публикуване на текуща новина. Но в такива ситуации, винаги има възможност да се определи нивото на Stop Loss.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *