Стратегии форекс видео

„Единственият начин да вършиш отлична работа е да обичаш това, което правиш. Ако не сте го открили още, продължавайте да търсите! Не се примирявайте! И както при всички въпроси, свързани със сърцето, то ще ви подскаже кога сте го намерили.“ – Стив Джобс.

Съществуват три основни стратегии за игра във форекс търговията, които се прилагат при сключването на сделки:

1. Стратегия на игра по тренда. При тази форекс стратегия търговията се осъществява в полза на активния главен тренд. За тази цел е нужно чрез едно или няколко правила да определим настоящия тренд, когато такъв съществува. Следващата стъпка е да се реши дали има потенциал от позиция на времето и цената. Интелигентната преценка се нуждае от детайлно анализиране на предходните трендове. Значителен брой форекс търговци купуват връх или продават дъно и се оправдават „играх по тренда“.

2. Брейк-аут стратегия. Тази форекс стратегия следва посоката на пробива и излизане от обединение или период на рейндж. Например, в случай, че пазарът излезе от правоъгълник или триъгълник. При тази стратегия е добре да се включат филтри, които да пресяват фалшивите пробиви, както и да разграничават  коригиращите случаи с влизане отново във фигурата.

3. Стратегия за търговия в рейндж. Тази форекс стратегия, се характеризира  с това, че е насочена към осъществяване на печалба от периоди, в които пазара е заключен в някакъв курсов интервал, например, правоъгълник. Смисълът на разбирането на рейнджа е да идентифицира неговата “здравина” или иначе казано какъв времеви период е възможно цените да останат заключени в рейнджа. Единствено при стратегиите за търговия в рейндж е оправдано използването на специалисти, автоматизирани търговски системи, роботи и други такива софтуерни разработки.

Във форекс литературата могат да се срещнат още много други стратегии наименувани по различен начин, които произхождат от горе изброените три основни стратегии. Голяма част от институционалните трейдъри, най-вече такива, които правят пазара (маркет-мейкърите) или такива, които са краткосрочно ориентирани – ползват разнообразни стратегии, които отразяват всеки от горепосочените стратегии, за да могат да се включват при всякакъв вид условия на финансовите пазари.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *