Стратегии форекса

„Най-голямата беда за човечеството е, че всеки  знае думата „невъзможно”. ..Успехът идва при този, който мисли в категориите за успех. Поражението следва този, който си позволява да мисли в категориите на поражението.”  Наполеон Хил.

Какво е управление на парите във Форекс?

Управление на пари ви позволява да се адаптира към текущия пазар. Трябва да се прецени как текущия пазар се движи, условията и волатилност на пазара, за да поставите успешна търговия. С правилните техники за управление на пари, тогава можете да се изчисли правилно стойност на вашия обем ред и винаги рискува само толкова, колкото можете да си позволите да изгубите. Търговията не може да ви даде милиони в печалбата; Въпреки това, вие печелите пари, вместо да го загубят с безразсъдни сделки.

Правилното управление на парите помага да се търгува с професионален облик в сравнение с търговията с емоции. Емоциите вредят на печеливши валутни сделки. В един момент може да бъде много успешна, а на следващия отнеме твърде рисковано търговия, която ви оставя без капитал за търговия.

Съотношението между вероятността за печалбата и риска е препоръчително да отговаря на текущата пазарна структура, пазарната волатилност и движенията на пазара. Преди човек да избере размера на позицията, с който ще влезе във форекс търговията е добре да обърне внимание на няколко важни аспекта. Следва кратък списък, който е добре винаги да се преглежда преди отварянето на търговията:

1. Каква е текущата пазарна структура / волатилност?

2. Къде е необходимо да се поставят целевите поръчки (Stop-Loss)?

3. Колко човек може да си позволи да загуби (процент на риска)?

4. Изчисляване на правилния размер на поръчката – пипсовете и позицията (Онлайн калкулаторите за оразмеряване могат да помогнат в този аспект).

5. Какво е Profit-Target и може ли да се постави въз основа на текущата пазарна волатилност?

6. Въвеждане на търговията.

7. Поръчка на силата на звука.

Коефициент на риска

Всеки предполага, че трябва да се определя съотношение награда на риска при определена част за всяка сделка. Търговците след това да се адаптират към създаването 1 до 2 (или дори повече) съотношение награда на риска за всеки търговски те правят (както когато рискувате 100 USD, настройка 300 USD Печалба-Target). При използване на фиксирано съотношение награда риск, обикновено им капитал продължава да изчезне, тъй като определено съотношение не е правилно от дългосрочна перспектива.

Съотношения за възнаграждение на риска трябва да бъдат определени въз основа на текущото нестабилността на пазара и структура. Трябва да може да се адаптира спрямо окончателна, когато става въпрос за съотношението на наградата на риска.

Най-добрият начин да се обясни това е да разгледаме два примера. Да речем, че се създаде търговско използване 100K единици покупка или продажба на EUR / USD. Всеки пипс е на стойност $ 10, така че, когато на пазара се движи 100 пипса има печалба в размер на $ 1000. Звучи страхотно, но ако сте задали съотношение наградата на риска при 2%, тогава ще трябва да защити позицията си с стегнат стоп, например само 10 пипса. Ако пазарът се движи нагоре 10 пипса, а след това обратно 20 пипса, преди да го прави 100-пип движение, вашата позиция ще бъде затворена. Ще изгуби всякаква печалба ти би могъл да направи.

Все пак, ако се обърне внимание на пазарната волатилност, задайте процента на риска на подходящ размер и търговия, след което можете да направите една скромна печалба. Например, по-малък размер единица ще ви позволи да остане на пазара за печалба от 100 пипса. За съжаление, ПИП ще бъде например струва само $ 1, когато търговията 10K единици, но вие няма да загубите като голяма част от капитала си.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *