Спред форекс

„Не се страхувайте да правите пресметнати рискове. Понякога е по-добре жерав в небето, отколкото врабче в ръката.“ – Ричард Брансън.

Форекс търговията и търговията на финансовите пазари е бизнес като всеки друг. Златното правило на бизнеса, както и онлайн търговията е просто: ако разходите са по-високи от приходите, ще загубите пари.

Интересно е да се сравни подхода на хората, които започват свой собствен бизнес с този на хората, които се захващат с валутна търговия.

Как биха могли да се развият събитията с първоначален капитал от 5 200 щатски долара, като се използва същата стратегия за търговия?

Когато стартирате свой собствен бизнес, най-вероятно всеки човек първо ще искат да знае в детайли всичко за услугите и продуктите, с които ще се занимава, а след това ще иска да научи повече за потенциалните възможности за печалба.

С валутните търговци, то е точно обратното. Всеки търговец се опитва да намери своя Свещен граал. С метафората се има предвид бизнес стратегия, която ще му донесе най-много печеливши сделки. Това, което търговците често забравят е, че валутната търговия включва и разходите по всяка изпълнена сделка на реалната сметка, която оказва силно влияние върху крайния размер на приходите, които търговците получават.

Това са разходите за валутна търговия:

1) Спред – разликата между изкупната и продажната цена. Когато се спекулира с увеличението на пазара, търговецът отваря търговия в ASK цена (синия бутон в платформата MetaTrader 4 – „купи от пазара“). След това се затваря търговията (ръчно или с помощта на Стоп-загуба или Прибери-печалба) на цената на офертата (по-ниската цена).

Разпространението (спред) може да бъде променливо или постоянно. Променливият спред обикновено означава по-благоприятна среда за търговия. Фиксираният спред може да бъде предоставен само с един модел за търговия, където търговски позиции не се изпращат към реалния междубанковия пазар, което означава, насрещната страна трябва винаги да е маркет-мейкър в случай на фиксиран спред.

2) Комисионната е еднократна такса за отваряне и затваряне на търговската позиция. Брокерите, които предлагат междубанково разпространение без надценка от страна на брокера, обикновено печелят своите такси на базата на комисиона.

3) Swap е такса, която влияе само на търговците, които имат позиция през нощта, когато се появи преобръщане на позициите на следващия ден. Swap може да е отрицателен или положителен.

Цената, на която искате да изпълните вашата търговска сделка в момента, в който натиснете бутона за отваряне или затваряне бутона на позицията в платформата или Stop-Loss, Profit-Target или друга чакаща поръчка бъде изпълнена.

Спред, комисионна и суап са предварително известни в съответствие с правилата и условията на вашия брокер. Но нека да разгледаме още един разход, за който повечето брокери не ви казват.

4) Слипидж е разликата между цената, на която брокера ви изпълнява търговията. Тази цена може да се различава значително в зависимост от справедливостта и качествата на вашия брокер. Качествата на брокера се изразяват в неговите технологии, търговски сървъри, доставчици на ликвидност (независимо дали те са най-големите банки в света), в това дали брокерът ви изпраща заповед за междубанковия пазар за доставчиците на реални ликвидност при изпълнение на търговията, както и много други.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *