Сайт форекс

„Човешката мисъл веднъж подминала една идея, никога не възвръща първоначалните й измерения.“ – Оливър Уензъл Холмс.

В течение на деня всички понякога биваме спохождани от вдъхновение за нови идеи. По тази причина е добре всеки човек да държи в себе си лист и химикал, за да си записва тези просветления. Прибирайки се е добре човек да ги преписва начисто върху бележник със спирала и от време на време да ги преглежда.

Повечето начинаещи на пазара на FOREX търсят фантастични технически и аналитични инструменти от самото начало, пренебрегвайки един много важен аспект, т.е. мениджмънта на парите или управлението на риска.

1) Човек е добре да приеме, че шансовете за провал винаги съществуват. Всеки човек има провали в живота си. Понякога хората дори не успяват в нещата, в които са най-добри. Важно е да се разбере, че успехът във Форекс най-малкото означава да не загубят. Дори и най-добрата сделка може да се обърка. Този факт действа като основа на стратегията за управление на риска и парите. Това е от значение в много случаи. Например, търговецът е малко вероятно да инвестира огромна сума пари в една сделка, ако той е наясно с факта, че нещата могат да се влошат по всяко време.

2) Може да се помисли за услугите на „Риск мениджър“. Повечето търговци смятат, че най-важната им работа във Форекс е да действат като машина за пари. В действителност, обаче, тяхната работа е управлението на риска. Тя обикновено се изразява в положителен подход и това търговеца да се съсредоточи върху своето усъвършенстване и минимизирането на риска, а не върху самото възнаграждение. Все пак, Форекс е изключително рискована дейност. Липсата на информираност и излагането на капитала на риск, дори и за няколко минути, може да се окаже изключително неблагоприятно.

3) Препоръчително е да се правят колкото е възможно по-добре оразмеряванията на позициите. Ако човек не вземе необходимите мерки за управлението на своите пари и избягването на риска, то той не може да получи нужното разбиране на основите на оразмеряването на позициите. Това оразмеряване е сред най-важните и основни правила, за това трябва да се разбира и използва от всеки инвеститор. Това означава, че търговецът трябва да е наясно с максималния размер на капитала, който той е готов да инвестира във форекс търговията. В допълнение може да се отбележи, че търговецът е по-изложен на риск, ако той инвестира повече капитал за една-единствена позиция.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *