Робот форекс

„Единствената пречка пред утрешните постижения е днешното съмнение.“ – Франклин Делано Рузвелт.

В последно време Fintech се превръща във все по-съществен фактор във финансовия сектор, който води до значителна промяна в света на финансите. Един скорошен доклад от Прайсуотърхаус Купър (PwC), показва, че в този сектор се наблюдава забележителен ръст и все по-широкото приемане от страна на потребителите. 

Fintech вече не е само модерна дума

PwC показва, че приемането на инвестиции в областта на изкуствения интелект, „blockchain“ технологиите и машинното обучение са във възход. Индустрията е свидетел на спад в новите платежни решения и Robo съветниците, тъй като по-утвърдените фирми са изключително конкурентноспособни в този аспект.

FinTech като вид финансиране, мобилни плащания и парични преводи революционизира начина, по който малките предприятия стартират. Той приема плащания и има перспективата да стане глобален, тъй като прави по-лесно от всякога да се открива и ръководи бизнеса.

Други компании, които създават партньорства, за да предложат на своите клиенти още повече услуги

Fintech компаниите Equities.com и Tradier стартираха своя дългоочакван проект за свободна от такси, неограничена търговска услуга, което позволява на търговци и инвеститори възможността да купуват и продават акции, без комисионни, когато е за първи път, само за $ 29.95 на месец. Това е огромна възможност за всеки активен инвеститор и запален търговец, който прави повече от шест сделки на месец.

За да се сложи това в контекст, Комисията по ценните книжа и фондовите борси определя на търговецът, който търгува на дневна база като човек, който изпълнява  четири или повече „дневни сделки“ (покупка и продажба на същия запас в един ден) в рамките на пет работни дни. Това са вече осем сделки само за пет работни дни!

За да започне пускането на акции за търговия, Equities.com и Tradier предлагат гратисен период в първите два месеца, през който услугата е безплатна. След като се абонират, инвеститорите могат да изпълняват неограничен брой сделки за над 10 000 акции и борсово търгувани фондове на борсите NYSE, Nasdaq и др. Опциите за търговия се очаква да бъдат на разположение на по-късна дата.

Но, тъй като това е несъмнено революция в търговията, партньорството между тези компании наистина е комбинация на водещи пазарени новини и инвеститорска платформа (Equities.com) с иновативни, API-базирани търговски решения (Tradier), за да се създаде възможност на търговци и инвеститори да сключват сделките си по коренно нов начин – чрез модерния новинарски финансов портал.

С използването на акции за търговия, потребителите могат лесно да стигнат до платформа за търговия чрез Equities.com, в която да откриват всичко на едно място – статии, анализатори, фирмени профили и секции с пазар на данни. С една дума, до сега нито едно съдържание никога не е било толкова действено.

Чрез своята платформа и услуги, Equities.com свързва нововъзникващи фирми с висок растеж, глобални инвеститори, мениджъри, мениджъри на фондове, финансови експерти и още много видове професионалисти във финансовата индустрия. Компанията FinTech предоставя търговски услуги, редакционно отразяване на новини и финансова информация по отношение на нововъзникващите пазарни тенденции и фирми и овластяване на инвеститорите да правят информирани решения.

„Партньорството ни с екипа за акции е сигнал за нова посока за търговия в съответствие с днешните новини, задвижване на съдържанието, фокусирано към пазарите“, споделя Дан Раджу, основател и председател на Tradier. „Equities.com и Tradier заедно променят търговската култура с този нов старт, който дава възможност за самостоятелно мотивираните инвеститори да консумират данни, както и да търгуват вече без пречките на традиционните разходи за търговия. За нас е удоволствие да си партнираме с новатори като fintech и с акции, които са наистина дигитализирана финансова услуга, която същевременно разширява дейността си във все по-нови демографски онлайн Общности. „

Има повече от 54 милиона самостоятелно мотивирани инвеститори в Съединените щати, според най-новите научни изследвания от Aite Group и по-голямата част от тях отчаяно жадуват за модерни търговски инструменти, които по-добре отразяват съвременния пазар, наличната технология и как те  взаимодействат помежду си.

„Връзката между информация, знания и търговия е напълно в съответствие с развитието на пазарите“, заявява Лари Таб, основател и председател на изследвания на Tabb Group. „Тъй като океанът от информация става залят от все по-малко достоверни източници, става критична за търговските платформи и се налага те да си партнират само с най-проницателните и надеждни доставчици на информация. В бъдеще за публикуване на новини, прозрения и изследвания сза търговия ще бъде от решаващо значение разработването на единна платформа, която ще е в състояние да даде на активните инвеститори информацията, която им трябва, за да инвестират в сложните и предизвикателни пазари.“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *