Рисковете на инвестициите в криптовалути

Рисковете, свързани с инвестирането в пазара на криптовалути, са твърде големи. Големите колебания във валутните курсов в малки интервали, както и големият брой на хората, които непрекъснато се опитват да спечелят пари, превръщат криптовалутите в една от най-рисковите инвестиции. Мнозина обаче искат да продължат да инвестират, а историите за обогатяването през нощта са твърде редки и са повече от щастливи. Дори историите за обогатяване през определен период от време вече не могат да бъдат открити. Инвестирането в криптовалути може да причини повече вреда, отколкото полза, но това зависи от всички.

  1. Инвестирайте в криптовалута, която има доверен екип. Повечето от проектите в blockchain разполагат с техния заден екип. Препоръчително е да се съсредоточите върху проекти, които са част от хората, успели в разработването на различни решения. Интернет е на една ръка разстояние, така че можете да търсите всичко или всеки, който искате. Документацията е ключът към вземането на правилно решение. Също така, трябва да бъдете внимателни в раздела „съветници“. Тук са представени автобиографии на хора, които са част от екипа, но не много от постиженията, които се предават в кутии, са верни. Трябва да сте сигурни, че екипът не се хвали с цели, които не им принадлежат. Разнообразието на екипите е факт, който трябва да имате предвид.
  2. Не трябва да се заблуждавате и да инвестирате във валута, която не изпълнява обещаното. Най-добрата стратегия, която хората, които искат да ви заблудят, използват видеоклипове за популяризиране на различни оферти. Не е нужно да вярвате на подобни движения. В съответните видеоклипове се избират формати, в които са представени подробно луксозни многобройни решения, които ще бъдат реализирани чрез техния продукт, пуснат на блокчейн. Не обмисляйте тези начини за привличане на хора и ако искате да инвестирате в криптовалута, която беше лансирана преди време, важно е да проверите бялата книга на компанията и да видите дали екипът е успял изпълни до този момент това, което обеща. Това може да се види много ясно, защото това са проекти, които са достигнали стотици милиони долари като пазарна стойност, но не са постигнали почти нищо. По този начин можете да откриете измамите.
  3. Начинът на разпределение на средствата. Много важен аспект е, че ако решите да инвестирате в ICO (методът, по който блокчейн проектите за развитие получават финансиране), трябва да внимавате как средствата ще бъдат разпределени в резултат на този процес. Ако сте се сблъскали с проект, който се планира да разпредели 40% от средствата на екипа и много по-нисък процент за развитие, шансовете този продукт да бъде реализиран скоро са много ниски. Разбира се, не бива да се заблуждавате от проекти, които обещават гарантирани печалби и дават увереност, че валутата ще продължи да расте.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *