Радио форекс

„Всеки провал е стъпка към успеха.“ – Уилям Уивъл.

Всяка емоция може да повлияе на търговията, независимо дали това е еуфория, алчност,  страх или паника. Всички те са отрицателни емоции. Тази публикация има за цел да опише защо във форекс търговията няма място за емоции.

Еуфория

Еуфорията макар и привидно да изглежда като положително чувство, присъщо на човек, който е приключил успешна сделка, но тя може да се превърне в отрицателна емоция, защото тя кара човек да търгува повече и при по-големи рискове. Така неговото щастие, обикновено завършва с повече загуби, отколкото победи.

Алчност

Алчността е нещо, с което човек ще трябва да се бори, за да може да има истински успех във Форекс. Ако човек реши да се бори за успеха на своята търговия, той е по-добре да се концентрира върху създаването на надеждна стратегия, която не се основава на емоции, а на разсъждение и анализ.

Страх

Когато човек се стреми да сключва печеливши сделки, но се страхува от загуби, е добре да създаде стратегия, която да минимизира риска от загуби. Страхът може да накара търговеца да постави неговите спирки твърде близо до цената на отваряне, като по този начин той ще продаде активите си твърде рано. Също така, може да страхът може да го мотивира да остане в отворена позиция твърде дълго. Той може да реши, че няма да продава в стремежа си да компенсира загубите, които евентуално е претърпял под влияние на страха.

Паника

Паниката кара човек да действа прибързано, но по различен начин, отколкото под влияние на страха. Страхът обикновено пречи на трейдъра на направи ход, така че може да се задържи на позиция твърде дълго или никога да не се отвори позиция на пазара. За разлика от страха, паниката се случва, когато вече форекс играчът е на пазара и продължава да губи. Човек губи големи суми пари за сделките си, когато се опитва да търгува една и съща валутна двойка отново и отново, като в крайна сметка вече не разполага с достатъчно капитал да продължи да търгува.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *