Работа форекс

„Създавай бизнес системи и се наслаждавай на своите пари.“ – Джон Рокфелер.

Когато човек наблюдава нови търговци и инвеститори във форекс търговията, които се справят добре и такива, които не го правят, вижда някои основни разлики, които е добре да бъдат oтчетени. Групата, която се фокусира върху печалбата има тенденция да губи пари и никога не постига целите си. Групата, която се фокусира върху предизвикателствата е склонна да успее и членовете й наистина постигат целите си. Както винаги, това е една група, чиито доходи и богатства произтичат от загубите на членовете на другата група. Съществуват няколко основни търговски предизвикателства:

1. Самоконтрол. Това е задължително. Ако човек не разполага със самоконтрол (дисциплина) в други области на живота си, не може да очаква, че по магически начин ще го имате и във форекс търговията, когато започне да търгувате. В действителност, търговията ще отправи предизвикателство към неговата дисциплина повече, отколкото може да си представи. От раждането си човек тича към неща, които го карат да се чувства добре и започва да бяга от нещата, от които се страхуват. Правилната търговия и инвестиране означават, че трябва да се мисли обратното, ако човек иска да успее.

Например, целта на всеки форекс трейдър е да купува при ниска цена и да продава при висока. За да купи човек на ниска цена, когато цените са ниски, трябва да се купува, когато всички останали продават, след като червените свещи са с надолу наклонени показатели, придружени са от лоши новини и така нататък. Актът на купуване и продажба на ниско/високо НЕ е удобен за човешкото съзнание. В области на нашия живот хората нямат проблем да да купуват неща в продажба. Въпреки това, когато се спекулира на пазарите, повечето хора правят точно обратното поради причините, които току-що бяха споменати.

2. Печалби и загуби. Хората обичат печалби и не обичат загуби. Това просто води до феномена, при който хората, очакват бърза печалба и отказват да поемат загубите, защото те не искат да губят. Това явление е много често и не води до успех в търговията.

Успешните търговци приемат загубите бързо, когато те са част от плана им и се въздържат от печалби, докато не постигнат целта си. С други думи, те планират своята търговия и относно нея те имат предварително изготвен план. За инвеститорите, които купуват само на фондовия пазар, повечето от тях не разполагат с план за печалбата или загубата.

3. Постоянство. Чували ли сте някога на човека, който прекарвал много време да копае злато. Той изкопал дълбок тунел в полите на планина и не намерил нищо. Копаел все по-дълбоко и не намирал нищо. Продължил малко по-дълбоко и не намерил нищо, а след това се отказал. Това, което той не осъзнал обаче е, че го делели само 5 крачки от златото.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *