Работа на forex

„Можете да видите едновременно най-добрия си приятел и най-злия си враг – стига да застанете пред огледалото.“ – Наполеон Хил.

За успеха във валутната търговия, човек трябва първо да разбере психологията на собствената си търговия. Как да изгради стратегия, която да е полезна лично на него и основана на неговия характер, силни и слаби страни? Какви загуби си причинява, в ситуациите, в които се поддава на паника, алчност, еуфория или страх. Възможно ли е да си причинява сам голяма част от загубите и може ли това да бъде променено? Има ли грешки в неговия план за търговия? Умее ли да се придържа и да не се отклонява от този план за търговия в никакви ситуации?

Експертите съветват търговците първо да направят оценка на пазара относно времевата рамка и валутата, която планират да търгуват, преди да започнат своята търговия. Важно е първо да се прецени по-мащабно картината преди да се стесни проучването до една валутна двойка. Никой не желае да има изненади, защото е пропуснал по-голям модел с повече възможности за генериране на печалба.

При изграждането на най-добрия модел за търговия има значение в голяма степен това как търговците ще влизат и излизат от търговията. Ако имат намерение да направят сделка , генерирайки печалба от 100 пипса в час и да излязат от търговията, първо трябва да се изготви модел, който да подкрепя този план.

Така например, в тенденция на подкрепа и съпротива е възможно да се види как една валутна двойка се колебае относно някои известни точки. Може да се търгувате при тези колебания и човек да се стреми към печалбата. Създаването на план за търговия с ясна времева рамка гарантира, че ще търговеца ще остане в схемата, която се опитвате да се реализира печалба на по-късен етап.

Преди да влезе човек в нова търговска сделка е добре първо да прецени кой е той и какви са неговите модели на поведение. Ако човек не може да се справи сам, може да се помисли да се потърси професионалист, който да му помогне да разберете неговите модели на поведение и да му помогне да реши кой е. След като се опознае по-добре, може да създаде план за търговия, който да му помага да намалява и контролира емоциите си.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *