Работа на форекс

„Бъди мярка за качество. Някои хора не са свикнали със среда, в която съвършенството е стандарт.“ – Стив Джобс.

В наши дни финансовите пазари са източник на непрекъснати промени, разбиване на стереотипите и неограничени възможности. Международният валутен пазар се развива с по-големи темпове от компаниите. Така че, най-големите възможности, най-ефективните стратегии и най-резултатните бизнес решения са тези, които успяват да предвиждат и да реагират своевременно на външните промени.

За успеха на форекс търговеца е важно да избере подходяща за него платформа (брокер). Правилната платформа е изключително важна, защото тя ще му осигури скорост и точност на изпълнение на поръчките, като по-модерните платформи не са с най-ниските спредове (те означават разпространението, което брокера осигурява), но те имат много други значими предимства.

Ако един брокер чрез неговата платформа осигурява по-малки спредове от друг, но гарантира по-голяма скорост и по-голяма сигурност при изпълнение на поръчките, повече търговски инструменти, всекидневно анализиране на финансовите пазари и подкрепя своите потребители 24 часа в денонощието, е неоснователно да се спори, кой от двата брокера е по-добре да се избере.

Ето един пример. Когато един трейдър се регистрира към брокер, рекламиращ спред от 0.5 пипса EURUSD.

Това не означава, че разпространението остава на такова ниво по всяко време. По-скоро, това означава, че това е най-ниската разпространение, което трейдъра ще получи, предлагано, спрямо тази конкретен валутна двойка. Друг е въпроса, че човек може да започне търговия със сметка с фиксиран спред. При нея обаче, разпространението може да се разшири по време на силна нестабилност на пазара. Така че, когато човек се регистрира към дадена платформа за търговия, може да види следните цени:

EURUSD на офертите: 1.11525

EURUSD Попитайте: 1.11530

EURUSD спред: 0,5 пипса

Човек може да каже на своя брокер, като направи поръчка да купи 10 лота на EURUSD при 1.11530.

Стойност: $ 100 | Цена Спред: $ 50

В милисекундите, които преминават между молбата на играча да се купува и в момента, в който неговата поръчка е изпълнена, промените в цените на 1.11532. Причината за това може да бъде качеството на изпълнение, предлагано от конкретния брокер или липсата на достатъчно ликвидност в горната част на нивото на описаната цена (която е на нивото, на което брокерът споменава, когато той рекламира EURUSD при разпространение 0.5 пипса).

На пръв поглед 0.2 пипса приплъзване може да не изглежда много, така че няма нищо тревожно. В случай, че пазара продължи да се движи в полза на трейдъра и в един момент цената на офертата достига 1.11560, играчът решава да продаде 10 лота на EURUSD. Въпреки, че на пръв поглед не отнема повече от няколко милисекунди за конкретния брокер да изпълни поръчката, този път изоставането е с 0.3 пипса. В крайна сметка, форекс участникът е на 1.11557. Заключението е:

Човек прави заявка за да купи 1.11530 | Поисква от брокера да продава на 1,11560

Поръчката се попълва при 1.11532 | Поръчката се изпълнява при 1.11557

В крайна сметка, трейдърът е на печалба от 2.5 пипса, което се изразява в 250 $. Ако поръчките му обаче се изпълняват в оптимални ценови равнища, печалбата би била в размер на 3 пипса или $ 300.

И докато брокерът ви осигурява разпространение на 0.5 пипса до трейдъра, той достига до търговия на разпространение на 1.0 пипс, след като претърпява изоставане от 0.5 пипса. Човек може да си представи какви загуби ще претърпи към такъв брокер, ако отваря и затваря по няколко позиции всеки ден.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *