Работа в форекс

„Ако нямате време за малките неща, няма да имате и за големите.“ – Ричард Брансън.

Валутният пазар предлага много предимства, както за институционалните, така и за индивидуалните търговци. Признаването на този факт довежда до неговият значителен ръст през последните няколко години. Тази статия ще се опита да отговори на въпроса, какви са най-добрите часове за търговия на валутния пазар.

Форекс пазарът е известен със своите безкрайни възможности за печалба и това е най-вече заради изключително гъвкавото работно време и дълбоката ликвидност на пазара. Всеки инвеститор може да се възползва, както от бичите, така и от мечите тенденции, предвид факта, че на форекс той се намира на точното място в точното време. Всеки търговец може да отвори позиции, когато пожелае, но има определени времеви интервали, които са много по-предпочитани, отколкото други.

Преди публикацията да навлезе в подробно обсъждане на най-добрите часове, за реализиране на печалба, е добре да се изяснят някои оновни положения по отношение на Форекс пазара.

Има три основни борсови сесии, които представляват реални пазарни часове за търговия на Форекс:

1. Ню Йоркска сесия, която започва в 08:00 часа и завършва в 17:00 часа (EST);

2. Лондонска сесия, която започва в 03:00 часа и завършва в 12:00 часа (EST);

3. Токио сесия, която започва в 19:00 часа и завършва в 04:00 часа (EST) на следващия ден.

Налице е и Сидни сесия, както и други (Франкфурт, Цюрих), но от гореизброените се получава най-големият обем от поръчки на Форекс. Уикендът винаги започва малко по-рано и само половината от петък е активен, докато другата половина е повече или по-малко неактивна (като се има предвид времето EST). Форекс пазарните часове се успокояват от 12:00 часа, а пазарът затваря от 17:00 часа (EST). Най-доброто време за търговия по принцип се приема, че е средата на седмицата.

Основната характеристика на форекс пазара е неговата нестабилност или способността му да се колебае до крайности за определен период от време. Понякога колебанията му са толкова драстични, че печалбата във всеки един момент може да се превърне в загуба в следващия. Тази нестабилност гарантира, че възможността да се правят печалби се покачва. Всичко това означава, че когато пазаа е в застой, възможността за печалба е най-малка и обратното.

Печалбата винаги зависи от конкретната търговска стратегия, но и при стратегиите, основани на силни пазарни движения (волатилност), най-доброто време за търговия е, когато няколко сесии се припокриват.

Лондон и САЩ, между 08:00 часа до 12:00 часа (EST);

Лондон и Токио, между 03:00 часа до 04:00 часа (EST).

Това не означава, че пазарите не могат да функционират извън интервалите от време, посочени по-горе. Това просто означава, че това са часовете с най-висока очаквана променливост (с изключение на времето, когато има важни икономически новини и други показатели).

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *