Работа в форексе

„Търпението – това е ключът към победата.“  Ник Вуйчич

Тази статия има за цел да разгледа уменията, качествата и атрибутите, които е добре да притежават форекс търговците, които са на път към успеха в Международната валутна търговия.

Повече търпение се равнява на повече печалби

Това е така, защото търговците изваждат на бял свят много от така наречените „възможности за търговия“, които се появяват, в следствие на това, че са удвоили личен набор от критерии, които им помагат да идентифицират силно печеливши търговски настройки и да премахнат тези, които се провалят.

Добре да се заложи на подходящо съотношение риск – възнаграждение

Важно е човек да има стандартно съотношението на риска и възнагражденията в ежедневната търговия. Това е така, защото е по-важно да се запази търговския капитал, отколкото да се рискува всичко, което човек има за шанса да постигне печеливш резултат в дадена търговия.

Дневната времева рамка

Търговецът, който е направил избора си да остане на пазара и да бъде успешен в дългосрочен план, придава малко по-голямо значение на дневния срок. Това е така, защото помага на търговеца да идентифицира важни зони в 24-часовите интервали за търговия. Това са зоните на съпротива, поддържащите зони, точките на завъртане и зоните за корекция Фибоначи (Fibonacci). Това са много важни ценови равнища или зони, които помагат на опитните търговци да решат дали е по-изгодно да вземат дълги или къси позиции на пазара.

Увеличаването на печалбите е ключова стратегия

Един много важен аспект на управлението на риска е управлението на отворените позиции чрез намаляване или увеличаване на размера на позициите. Пирамидирането или увеличаването на размера на отворената позиция е важно за увеличаване на печалбите. Това е особено полезно, когато пазарът утвърди нашата позиция, като се оживи, след като се отворят купените позиции.

Добре е човек да се научи да седи и да гледа отстрани

При търговията с чуждестранна валута позицията изобщо не е по-добра от загубата. Необходимо е дисциплина и добра практика да се седи от време на време и да гледате пазарното поведение в определени часове или дни от седмицата. Това може да е много добър опит за търговия, който повишава уменията Ви да станете постоянно успешен валутен търговец.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *