Психология на валутните търговци

Много търговски системи, които са разработени, могат да дадат на дисциплинирания търговец добра възвращаемост при търговия с валути. Независимо от това, ключът към успеха при търгуването на валутната система е да се научите да следвате правилата, които сами сте създали. Следването на системата ви с необходимата дисциплина не само ви позволява да управлявате търговските си дейности, но и да контролирате емоционалните си реакции.

Психология на Forex трейдинга и следване на системата за търговия

По същество, ако сте отделили нужното време да се развивате и напишете обективен план за търговия, който можете да следвате, ще ви бъде много по-лесно да постигнете продължителна печалба в търговията. Това е така, защото след като една добра търговската система е разработена и дисциплината, която трябва да следвате, е постигната, пътят към успеха като валутен търговец е начертан и вие само трябва да го следвате.

Полезни предложения за създаване на надеждна система за търговия

Някои от най-важните предложения, които може да се практикуват и да се включат в системата за търговия са:

1) Отнасяйте се към системата за търговия като уважаван бизнес партньор и следете всички свои търговски решения отблизо. Не взимайте решения, които не са синхронизирани с търговската ви система.

2) Управлявайте систематично Вашия търговски риск, като поставяте поръчки за загубите ви на пазара веднага след като се отворите позициите си.

3) Никога не вземайте позиция въз основа на влияния извън вашата търговска система като нещо, което сте чели или препоръка за търговия, която сте получили от някого, с когото сте говорили.

Форекс търговия след създаването на успешна търговска система

4) Поддържайте своята търговска система проста. Избягвайте твърде много системи, работещи по едно и също време и не търгувате с твърде много инструменти, тъй като това може значително да влоши способността ви да следвате точно някои от тях при търгуването.

5) Пишете анализ на това, което се случва, всеки път, когато се отклонявате от системата си във вашия търговски бележник и се стремете да избягвате недисциплинирани ходове в бъдеще.

6) Следвайте внимателно стратегията си за управление на парите. Обмислете използването на изчисления, които могат по-обективно да определят размера на всяка търговска позиция. За да определите правилно обема на поръчките си, можете да използвате онлайн калкулатори за изчисляване на риска и позицията.

Рискове, произтичащи от неспазването на вашата система за търговия

Може би най-съществената грешка, която търговецът може да направи, е да не спазва правилата, които си е поставил, за да управляват своите търговски дейности.

Тази загуба на търговска дисциплина може да има катастрофални последици за  трейдинга и трябва да бъде строго избягвана.

Като цяло, прекалено много търговци, които вече са се отказали от своя валутен бизнес, са взели онова, което би могло да бъде печеливша система за търговия и са го превърнали в губеща система, тъй като са прекрачвали твърде често правилата на системите си.

Някои от общите грешки в търговията, които възникват в резултат на неспазването на търговската система, са:

  1. Невлизане в подходящия момент в търговията.
  2. Въвеждане на сделки въз основа на външни фактори.
  3. Не поставяне на поръчки за стоп-загуба.
  4. Не затваряне на търговията, когато има ясен изходен сигнал.
  5. Провеждане на търговия с твърде много системи.
  6. Допускане на твърде много риск.

Всеки от тези потенциални клопки и начини за тяхното преодоляване е добре да се  анализира от търговеца до опознаване на неговите слаби страни и усъвършенстване на индивидуалното му поведение.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *