Прогнози форекс

„Истинските възможности са скрити там, където никой не ги вижда.“ – Джак Ма.

Когато се отпуска дълг от Министерството на финансите, той е с фиксиран курс към него и се издава в купюри от $ 1000. Когато купувачът на задължението по дълга си купува 10-годишни ценни книжа по номинална стойност ($ 1000), например, очаква печалба от 6%. Шест месеца по-късно, цените според Министерството на финансите се движат по-високо, тъй като търсенето се увеличава. Човекът все още разполага с дериват, равностоен на 60,00 $ на година, но по-високата цена на облигацията ще намали доходността като новия купувач ще трябва да похарчи повече за същия мултиактив. От друга страна, ако цената на същия дериват падне, то някой, който желае да закупи от актива ще похарчи по-малко за същия.

При пазара на фючърси, човек търгува с условната стойност на паричните ценни книжа и облигациите, за които са символите (TY) – за 10-годишните книжа и за 30-годишните облигации. Американският държавен дълг е разделен на 32 части. Следователно, цените на фючърсите се търгуват на 32 части. В такъв случай всеки „тик“ ще бъде равен на 31,25 ($ 1000/32 = 31,25). В Тай (T-Notes), обаче, те са разделени отново наполовина или на 64, което прави всеки „тик“ на стойност $ 15,625. На пръв поглед изглежда сложно, но всъщност не е така, след като човек свикне с тези договора.

Тъй като цените на облигациите са склонни да се обединяват, когато запасите намаляват, идва времето на т. нар. „bond“ търговци, които са си спечелили репутация на едни наистина мрачни момчета и момичета. От друга страна, борсовите търговци обикновено са настроени прекалено оптимистично, а това може да бъде проблематично в някои случаи.

На пазара на облигациите може да бъде полезно да се познават и следят отблизо коефициентите в аспекта на повратните им точки, както и да се създаде разбиране за фючърсите и фондовия им индекс.

В бъдеще, на фондовия пазар ще е трудно да се търгува, ако облигациите продължават резкия си спад. Важно е да се знае, че когато коефициентите се увеличават, то облигациите ще спрат своя спад. Има моменти, когато и двата вида мултиактиви на тези пазари вървят в тандем, тоест, тенденцията им на движение е правопропорционална. Обикновено обаче, това не е за дълго.

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *