Признаци, че имате нужда от финансова помощ

Има много признаци, че имате нужда от финансова помощ, и ние ще ви представим някои от тях в днешната статия.

Ако не можете да покриете месечните си сметки повече от шест месеца, може да се наложи да потърсите финансова помощ. Първият знак, че може да се нуждаете от помощ, е ако вече не използвате кредитната си карта, за да плащате по другите си карти или ако не можете да извършвате минималните си месечни плащания. 

Задайте си важни въпроси

Задаването на някои основни въпроси относно вашите финанси може да ви помогне да намерите решения. Тези въпроси имат за цел да ви накарат да мислите и да оцените текущото си финансово състояние. Въпреки че някои въпроси може да не се отнасят за всички, те са с голяма важност и изискват време за анализ и намиране на правилните отговори. Ако не можете да отговорите веднага на всички, можете да го направите постепенно с течение на времето. За да се възползвате максимално от тези въпроси, помислете дали да ги запишете и да си ги задавате редовно.

Когато си зададете тези въпроси, може да осъзнаете, че харчите твърде много пари. С други думи, вие живеете от заплата до заплата. Това означава, че дори не се справяте с минималните си разходи. Това е най-основното ниво на личните финанси. Това ниво означава, че едва ли сте в състояние да покриете наема си, ипотеката и всички други основни неща. Ако искате да можете да задоволите нуждите си, ще трябва да направите промени в начина си на живот. Може да се наложи да си намерите по-добра работа, да срещнете нови приятели или да научите нови умения, за да печелите повече пари.

Свържете се с вашия финансов съветник или компания

Преди да изберете финансов съветник, разберете как те таксуват. Трябва да можете да разберете дали таксуват на час или плащате аванс за месечни срещи и телефонни разговори. Добрият финансов съветник също трябва да бъде лесен за намиране по телефона, имейл или текстово съобщение. Те трябва да разполагат с голямо разнообразие от възможности за вас и вашите нужди. Може да потърсите фирма, която предлага безплатна онлайн консултация.

Когато избирате финансов съветник, първо трябва да определите защо имате нужда от него. Дали да инвестирате за пенсиониране, да платите за колежа на детето си или да платите за развода си? Има много причини да изберете финансов съветник, включително данъчен сезон. Дипломираният експерт-счетоводител е отличен ресурс за данъчна подготовка и съвети, но той или тя не е непременно финансов съветник. Финансовият съветник помага на хората и фирмите да разработят инвестиционни планове, които ще им помогнат да постигнат целите си.

Бюджетиране

Ако имате нужда от финансова помощ, можете да направите няколко неща. Поставянето на финансови цели, планирането на бюджета и спазването му са ключови елементи. Бюджетът е добре организиран списък на всички ваши приходи и разходи. Ще включва вашите основни нужди, забавни неща и спестявания за бъдещето. Бюджетът ще ви позволи да следите финансите си и ще ви помогне да се справите със спешни финансови ситуации.

 

След като настроите месечния си бюджет, помислете какви са вашите променливи и постоянни разходи. Някои от тези разходи могат да варират от месец на месец, включително разходи за хранителни стоки и облекло, хранене навън, развлечения и т.н. Направете спестяването първи приоритет в месечния си бюджет. Парите, които отделяте, могат да послужат като спешен фонд. Вашият идеален фонд за спешни случаи трябва да покрива разходи от три до шест месеца. Но преди да направите това, трябва да знаете какви са вашите фиксирани разходи и откъде идват.

Спешни разходи

Наличието на резервен фонд за спешни случаи е важно умение, което трябва да научите, тъй като ви помага да избегнете изпадането в дългове. Въпреки че не всички неочаквани разходи са спешни, по-добре е да имате малко допълнителни пари под ръка, отколкото да имате недостиг на пари. Фонд за спешни случаи може да ви помогне да заплатите медицински разходи, които вашата застраховка не покрива. 

Когато създавате своя фонд за спешни случаи, експертите препоръчват да спестите разходи за живот от три до шест месеца. Но не спирайте до тук. Можете да използвате тези пари и за други цели. Ако сте във високорискова индустрия, имате нестабилен доход или току-що сте се пенсионирали, вероятно ще имате нужда от повече пари. Наличието на разходи за няколко месеца може да ви помогне да избегнете големи разходи като кола или ремонт на дома.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *