Платформа форекс

„Тези, които са достатъчно луди да мислят, че могат да променят света, са тези, които го правят.“ – Стив Джобс.

Тази статия ще се опита да пресъздаде най-важните мисли за търговията на глобалния финансов пазар на Брус Ковън, който е един от най-известните и интелигентни търговци.

Той приключва своята кариера през 2011 година в хедж фонда, който той създава и ръководи в продължение на цели двадесет и осем години. Ето и неговите признания:

Създайте си добра визия

Ковън счита, че е от голямо значение. Той разкзва, че човек е способен да направи шестцифрени суми, стига да проявява постоянство и е дисциплиниран в работата си, тъй като великите постижения не могат да се осъществят без него. Той съветва също, човек да не губи фокуса си от вярата и оптимизма, че наистина може да го постигне. За него, ако човек проявява

Значението на управлението на риска

Най-важният принцип на всеки търговец трябва да е да направи всичко, на което е способен никога да не изпада в момент, в който да рискува да загуби значителни средства поради причини, за които му липсва разбиране. Според Брус, мениждмънтът на риска е изключително важен и е нужно добро разбиране за него.

Той споделя още, че има лош опит с грешка в корелация на позиция и според него от там произлизат едни от най-важните проблеми при търгуване на глобалния пазар. Ако човек има 8 позиции със силна корелация между тях, той реално има 1 позиция, която е 8 пъти по-голяма.

Винаги, когато той влизал в позиция, разполагал с предварително определен стоп и това било неговия начин да спи спокойно. Той винаги знаел къде да излезе преди ва влезе отново. Според Брус Ковън, размерът на една позиция се детерминира от стопа, а той от своя страна на техническа база.

Нагласа на търговеца

Ако се случи нещо, което да извади от равновесие и да наруши емоционалния баланс на Брус, той затваря всички свои позиции, които свързва по някакъв начин със събитието.

Интелигентните трейдъри, по негови думи, са противоречиви до крайности. Те са способни да влязат в позиции, в които останалите не могат, като същевременно не им липсва дисциплина, за да заемат позициите, които са правилни по размери. ОТ друга страна, той счита, че алчните и недисциплинирани играчи биват избутвани от пазара от тях.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *