Печели ли се от форекс

„Ако имаш малко пари, започни бизнес. Ако изобщо нямаш пари, трябва да започнеш бизнес веднага.“ – Джон Рокфелер.

Печели ли се от Форекс?

Всеки начинаещ форекс участник се пита дали търговията може да му донесе печалба. Този въпрос си задават милиони хора по света от много години насам. Това произхожда от факта, че значителна част от форекс играчите, които са загубили, използвайки форекс търговията и техните споделени истории добавят доза на колебание дали това е добър избор за инвестиране.

Макар злополучния опит на някои търговци, Форекс всъщност е пазар, в който дневния оборот надвишава 5 трилиона. Ако се следва пътя на логиката, това означава, че има доста хора, които печелят от него и то добре. Иначе форекс търговията нямаше да придобива все повече популярност, а славата й да затихне. За да има ефект от зададения въпрос тогава, той трябва да бъде зададен правилно. Вместо дали Форекс пазарът е печеливш, по-добре е да се зададе въпроса как да се търгува на форекс пазара и да се печели.

Как да се играе на Форекс печелившо?

За да има човек възможност да спечели от финансовите пазари, той е добре да се поинтересува първо какво представляват този бизнес и какви са условията, от които зависи успеха в него. Едно, обаче, е сигурно. От Форекс наистина може да се печели! В противен случай нямаше да има толкова много последователи и броят им нямаше постоянно да се покачва.

Подобно на всеки друг тип инвестиране, Форекс търговията има своите присъщи рискове и възможности за генериране на печалби или посрещане на загуби. Хората са склонни да се увличат от чуждия успеха на хора, които са спечелили от Форекс и харчат цели състояния без да се поинтересуват как другите са спечелили своите пари. За да разбере човек как да минимизира рисковете трябва той трябва да мине дълъг път и да разбере за себе си дали форекс търговията е за него и дали му носи печалба или по-скоро загуба.

Дали Форекс търговията е подходяща за мен?

Форекс пазарът се характеризира безспорно с висок риск и по тази причина, но пък благодарение на него Форекс предлага и висока възможност за печелене на много пари. По тази своя характеристика, той не може да се сравнява с никой друг пазар. От тук следва, че ако човек не се блазни от риска и предпочита да спи спокойно, чувството на повишен адреналин не му харесва и предпочита сигурноста, е по-добре да помисли за друг вид бизнес. Освен това, ако човек не може да преживее загуба на своите пари, определено Форекс не е за него, защото по пътя към създаване на свой собствен стил, надеждна стратегия и ефективен план, човек трябва да е подготвен да преживява и загуби.

Ако, обаче, човек е готов да вдигне глава и да съхрани своята вяра в собствените сили и възможности, дори и след серия загуби, значи Форекс е добър вариант за него. Ако новакът е готов да приеме, че и най-опитните и далновидни играчи понякога имат лоши сделки и това е част от играта, то този пазар ще го приеме в своите редици. Както гласи една стара енигма: „Който го е страх от мечки да не ходи в гората!“

 

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *