Онлайн форекс графики

„Нашата най-голяма слабост се крие в това, че лесно се отказваме. Най-сигурния път да успеем, е винаги да опитваме още веднъж.“ – Томас Едисон.

Определянето на времевия интервал е крайъгълният камък за успешна търговия за всеки начинаещ търговец. Тъй като времевия срок пряко въздействие върху тактиката и стратегията на валутните транзакции, той определя колко дълго един търговец ще трябва да прекарва пред дисплея и дори колко емоционално стресиращо и трудно ще му бъде докато търгува. Тази статия има за цел да научи търговците как правилно да избират интервала от време за своите интервенции на Форекс пазара.

Като цяло, определянето най-подходящия срок е нещо много лично и зависи от конкретния търговец. Същевременно би било оправдано човек да се опита да търгува за известно време в различни интервали и в последствие да вземе решение.
Освен това, стратегията може периодично да се променя в зависимост от пазарните условия, конкретната Форекс платформа и личните предпочитания. Основното нещо е човек да бъде наясно с предимствата и недостатъците на избрания стил.

Търговия в рамките на деня

Този вид търговия се нарича скалпираща търговия. Това е най-популярния вид сред по-голямата част от участниците на валутните пазари и предполага извършване на сделки в рамките на няколко минути или часове, но в рамките на един и същи ден. Обикновено в MetaTrader 4 търговците избрат период от M1 до H1.

Предимства:

 • Значително спестяване на време при подготовката на сложни, дългосрочни прогнози, като се вземат предвид анализа на голям брой индикатори.
 • Най-голяма вероятност за коректност на избрания Форекс трейдинг. Това е така, защото да се изчисли движението на пазара в следващите 15 минути е много по-лесно, отколкото поведението му по време на седмица или месец.
 • Тук е налице високо ниво на личен мониторинг на сделките чрез проследяване на подходящи новини в реално време и възможност за бързо решение.
 • Намаляването на разходите чрез премахване на комисията за прехвърляне на отворена позиция.
 • Възможност за използване на повече „ливъридж“ на краткосрочните заеми. В резултат на това, извършването на сделки става с по-големи количества валута във връзка с размера на собствения депозит на търговеца.

Недостатъци:

 • Отнема много време за провеждането на процеса на търговия.
 • Неспособността да се използват определени стратегии, тъй като те изискват по-дълги времеви интервали за тяхното развитие.
 • Краткосрочният стил на търговия се характеризира с голям брой сделки, провеждани през деня.
 • Този вид търговия се характеризира и с много висок риск, тъй като тази търговия е най-трудният стил в психологически аспект. Стресът, умората и загубата на концентрация за един неопитен търговец могат да доведат до сериозни загуби.

Минимизирането на рисковете по време на краткосрочната търговия е възможно, като се използват стоп поръчки (особено при пазарните обръщания). Също така, чрез анализ на графични модели и индикатора пълзящи средни.

Средносрочна търговия

Този вид търговия се състои в извършване на сделки за един или повече дни. В сравнение с предходния тип търговия, този стил се счита за по-малко рискован, но по-сложен. В MetaTrader 4 търговците на валута използват най-често срок от H1 до D1.

Предимства:

 • Трейдърите могат да използват по-голяма част от свободното си време, тъй като няма нужда от постоянен контрол над това, което се случва в ситуация на пазара и колебанията на валутния курс на валутната двойка.
 • Доходите могат да бъдат значителни. Поради това, една успешна сделка ще неутрализира загубите от редица неуспешни операции.
 • Възприемането на спад в нивото на стрес и психологически стрес в сравнение с предходния тип търговия.

Недостатъци:

 • Това изисква да се търгува по-голямо количество от капитала, тъй като използването на „ливъридж“ става много по-рисковано.
 • Има допълнителни разходи за прехвърляне на мястото на търговия.

Сред участниците на пазара, които предпочитат този вид търговия най-популярни са стратегиите Ichimoku и Momentum Pinball.

Дългосрочна търговия

Такъв интервал от време се нарича още търговски инвестиции поради факта, че обичайната търговия се превръща в дългосрочна финансова операция, която може да отнеме няколко седмици или дори месеци. Дългосрочният стил на търговия е идеален като допълнителен полупасивен доход, подобно на откриването на банков депозит. За да се работи в този стил, по-подходящо е да не се търгуват валутни двойки, както и инвестиции в ценни книжа или стокови активи.

Предимства:

 • Ако отворената позиция донесе очакваната печалба, сделката може да бъде завършена по всяко време.
 • Този стил се характеризира и с изключително нисък риск и добра предвидимост. Загубата на пари почти не се случва при тези операции.

Недостатъци:

 • Получаването на материални доходи е пряко свързано с размера на вложения капитал, тъй като ниско рисковият фактор за такава търговия се компенсира от по-скромен процент от дохода за дадена инвестиция.
 • Неправилно избраната посока на пазара от търговеца може да предизвика появата на печалба в по-малък размер или чести загуби.
 • За да се получат значителни печалби се изискват по-задълбочени познания в областта на фундаменталния анализ и добре подбрани инвестиционни обекти.

С цел да се увеличи процента на печалбата в дългосрочната търговия е необходимо да се проучи волатилността на пазара, за да се следят тенденциите в цените и да се разбере таксата за прехвърляне на позиции.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *