Онлайн аналитика форекс

„Искаш да видиш коленопреклонни – разхвърли пари.“ – Виктор Шендерович.

Тази публикация ще се опита да обясни какво е слипидж (приплъзването) във форекс търговията.

Слипидж е разликата в цената между заявената поръчка и изпълнението й. Различните брокери изпълняват поръчките по различен начин по отношение на стоп поръчките и лимита. Има такива, които дават гаранция за точното изпълнение на поръчките, като същевременно имат и своите условия. Например, имат изискване такива поръчки да бъдат на дадена дистанция от Форекс пазара (например над 50 пипса). Друго изискване може да е свързано с подаването на поръчката определен период от време преди изнасянето на фундаментална информация или петъчното закриване на пазара.

Другият вид Форекс брокери не гарантират такъв вид поръчки, а ги изпълняват веднага щом е възможно, още на първата цена. Брокерите, даващи гаранция за прецизно изпълнение на поръчките, намалява драстично напоследък заради големите гапове в цените. Гап е рязък скок в цената, без налични сключени сделки при популяризиране на новини. Брокерите са тези, които плащат разликата, която се получава между поръчката и първата цена, на която може да изкара позицията на форекс пазара. Това е причината за неохотството на брокерите да гарантират тази услуга.

Слипидж понякога се наблюдава и при пазарните поръчки. При равни други условия слипиджът трябва да бъде както и отрицателен, така и положителен. Ако моментите на отрицателен слипидж са много повече от тези на положителен, е добре да подложите под съмнение лоялността на настоящия ви Форекс брокер.

Важно е да са знае, че изборът на добър брокер е важен, което означава, че е във ваша полза да може да се възползвате от услуги в съответствие с реалните цени, получени от доставчика ви на ликвидност по време на изпълнение на поръчките. Ако един брокер не обича да говори за приплъзването, по-добре се замислeje, дали да не смените регистрацията си към друг брокер.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *