Обучение forex

„Направете списък с всичките си слаби страни. Един наистина уверен и просветен човек ще се стреми да поправи слабостите си веднага щом ги забележи.“ – Робин Шарма

Трейдинг психологията, когато се обсъждат емоции, често е с отрицателна нагласа, но има и положителна страна на психологията, която може да бъде от полза за вас. В психологическите курсове, можете да научите как да се анализирате сами, да слушате и да разработите стратегия, за да се справите с проблема. Така например, може да опитате да се занимавате с явлението паника и да направите оценка на ситуацията. Какво се случва, когато сте в паника? Какво бихте могли да направите по по-различен начин, за да я избегнете в бъдеще? Как ще действате следващия път?

Ето някои основни насоки, които могат да ви помогнат в този аспект:

Уверете се, че можете да се съсредоточите върху сделките с необходимата рутина.

Изберете време за търговия, когато ще имате достатъчно време и ще може да проведете правилното изследване.

Запишете вашата стратегия за всяка търговия.

Обобщете всяка сделка, независимо дали е била успешна, както и ако не е – какво се е объркало и какво бихте могли да направите по-добре следващия път.

Концентрирайте се върху стратегията си за търговия, преминете към фина настройка на решете кои валути ще търгувате.

Друг начин да се гарантира успеха е да се придържате към валутите, които повечето търговци търгуват. Валутите от Г-20 са популярни заради своята дълга история, устойчивост и пазарна лихва.

Уверете се, че стратегията ви за валутна търговия се основава от решения, основани на фактите

Оставете емоциите си и следвайте разума. Вече знаете, че за промяна на вашата търговия психология към по-добро, трябва да спрете да се фокусира върху емоциите си и да започне да се фокусира върху организиран план за търговия.

Сега, за да разберете как изучаване и изследване на пазара може да помогне. Има такова нещо като продължение на анализа на пазара и приемането на прекалено много време за събиране на факти. Отново, това е мястото, където емоциите си поеме. За да спрете емоциите си, да има план за научни изследвания.

Започнете с оценка на глобалната картина. Дали световната икономика стабилен? Има ли неща се случват в света, които могат да повлияят на стабилността на икономиката? Виждате ли сделки настъпили?

Разгледайте най-добрите валутни двойки; те са от Г-7 двойки, като EUR / USD или GBP / USD. Да не би някой от тези двойки се движат? Има опасения, касаещи националната икономика за тези двойки? Има ли някакви новини доклад на големи компании, които правят сделки, които биха могли да създадат тенденция пробив?

ЖК изследвания за една двойка, която има положителни показатели.

Какво настъпили през последната година за двойката?

Има ли някакви повтарящи се мотиви?

Стесняване на графиката до шест месеца, три месеца и най-накрая до един месец, докато се прецени модели.

Най-накрая, след като знаете, по-голямата модел, определи какъв е моделът за седмицата и след датата, която искате да търгувате.

Какво се случи, когато на пазара се отвори? Какво настъпили през последните четири часа? Има модели същата или е имало обрат през четири часа?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *