Обучение форекс

„Времето е ваш приятел; импулсът е ваш враг.“ – Джак Богъл.

Човек е добре да има афинитет към парите, защото те са ключа към личното и семейното щастие. След като човек е убеден в това, той може да се обърне към Форекс търговията, защото тя предлага неограничени възможности, несравними с нищо друго.

Форекс търговията е изкуството да печелиш пари и като всяко изкуство, то изисква порив и вдъхновение. За това, когато човек не е в настроение, трябва да отложи във времето плановете си, докато нещата потръгнат.

Независимо на какво основават своите преценки, дали на фундаменталния, на техническия анализ, на комбинация от двата анализа, на изтекла информация или просто на вътрешен инстинкт, винаги когато участниците се включват в пазара те изпитват чувства. Тези чувства може да наподобяват възбудата на нашественика пред вратите на Троя или на несигурността на евреина лихвар от евентуалната загуба. След като финансовата операция завърши, чувството е на радост при реализирана печалба и на угризение при потенциална загуба.

Усещанията на трейдърите съставляват много голяма вълна от емоции, която носи на гребена си международния финансовия пазар. Когато откриват позиция значителна част от участниците загубват самообладание. Те се смеят доволно или вият от болка, трансформирайки своето психологическо състояние за свръхкратко време от едната крайност в другата и обратно. Наистина, човек не е робот и чувствата са неизменна част от неговата природа, но колкото по-осъзнато е неговото поведение, толкова по-успешен ще бъде той самия като инвеститор.

Всеки интелигентен играч осъзнава важността на психологията. Този, който не я, не може да се задържи на форекс пазара за дълго. За да запази психическата си стабилност, трейдърът е добре да вижда реалните, а не въображаеми трендове и обрати. Добрият играч знае, че времето, прекарвано във фантазии или съжаление е загубено напразно.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *