Новини форекс

Създателят на Общата теория на Относителността Алберт Айнщайн възкликва „Бог не си играе на хазарт!”, защото не дооценява верността на квантовата механика. Той просто не я признава за наука. Но в днешно време квантовата механика е основа за нови открития и закономерности в природата. Според класическата механика енергията и материята са двете лица на една и съща монета. Но според квантовата механика, вселената е създадена само от квантови вълни. И едната и другата наука са прави – те просто са поднесени като информация по различен начин. Когато ученият наблюдава един обект той е материална частица, но когато спре да го наблюдава, този обект се превръща във вълна.

Двата основни анализа в теорията на форекс търговията, фундаменталният и техническият, използват статистическа методика за обработване на данните, засягащи финансовите пазари. Но фундаменталният анализ гледа на пазара от противоположната страна на техническия анализ. Всичко, което се случва в света влияе върху курсовете на валутите на страните – промените в икономиката на търгуващите държави, политически избори, ходовете на регулиращите органи, природните бедствията.

Ако част от случващите се събития се не може да се прогнозира, то друга част подлежи на плануване. Такива са времето за публикуване на финансови новини, тъй като те се правят с месеци напред. Ако не може да се твърди, че са напълно предвидими, то поне подлежат на някаква относително точно прогнозиране. Така че, ако се изготвят логични и навременни прогнози, благодарение на тях могат да се видят какви ще бъдат измененията на курсовете на валутите и да се печели.

Добре е форекс трейдърът да вземе предвид и една специфична страна на фундаменталните показатели. На база икономическото състояние, фундаменталните индикатори могат да влияят по различен начин на международния финансов пазар. Когато данните сочат отсъствие на промяна, поведението на търгуващите на форекс пазара може да е нееднозначно. Ако икономическото положение в една държава е по-добро или по-лошо спрямо икономиката на останалите страни, валутата на тази страна ще е по-търсена или предлагана, тъй като ще генерира създаването на дълготраен тренд.

Според фундаменталния анализ може да се вникне в неща, които ги няма върху графиката. Когато тези неща се случат те вече стават обект на техническия анализ. Значителен брой форекс търговци не обръщат достатъчно внимание на фундамента, а приемат, че автоматизираната системата на техническия анализ е достатъчна за печеливша търговия.

Когато човек попадне в ситуация на загуба, започва да вини платформата, че допуска грешки, маркет-мейкъра в недобро котиране или му минават мисли от типа, че форекс пазара е пирамида. Следователно е добре, човек да развие знания и умения в овладяването на всички доказани и ефективни методики, за да не изпада в подобни ситуации, в които главното основание е собствената му неинформираност.

Рядко търговецът би приел, че причините са в него самия. По-скоро би приел, че е на форекс пазара, за да да заграби парите на други търговци, тъй като, когато някой губи други печели. В този аспект Алекс Елдер прави съпоставка с една реклама за наемници: „Вие ще можете да обиколите целия свят, да видите прекрасни места, да се запознаете с интересни хора и да ги убиете“. На форекс пазара ситуацията може да се опише по подобен начин: „Можете да видите великолепния необятен свят на международния валутен пазар, да се срещнете с интересни хора и да спечеите пари от тях.“

Когато човек купува и загуби, то друг търговец насреща му продава, тъй като планът му е обратен на първия търговец. Този, който печели в конкретната ситуация е изучил пазара по-добре или разполага с информация, която губещия търговец не е получил своевременно. Обемът от информация, която заобикаля трейдърите е огромен. Информацията е предмет и инструмент за търуване или иначе казано успешния трейдър е информирания трейдър.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *