Надеждни форекс сигнали

„Денят, в който откриете някого, който също толкова страстно преследва същите цели като вас, ще е денят, в който правите първата си сигурна стъпка към успеха. Поемайки ангажимент към този човек, вашата цел ще започне да изглежда реалистично постижима.“ – Ерик Томас.

Този пост ще се опита да покаже детайлно кои са източниците на форекс сигналите и дали начинаещите трейдъри могат да им вярват.

Съществуват значителен брой уеб сайтове за надеждни форекс сигнали, както и социални медии които позволяват разпространението на безплатни или платени сигнали за търгуване във Форекс. Условно тези източници могат да се разделят на три групи:

1) Трейдъри;

2) Търговски представители (Affiliates);

3) Мошеници (Scammers).

В точно същата последователност, човек може да ги смята за надеждни. Първата група е изградена от хора, които се опитват да намерят съмишленици, да си изградят добър авторитет, сред тях или просто се опитват да постъпят по начина, по който им помогнато на тях в началото от други, по-напреднали трейдъри. Значителна част от търговците споделят безвъзмездно сигнали в специализирани форекс форуми, които представляват групи по взаимопомощ. В него те споделят представят едно към едно данните и интерпретациите, които самите те ползват в сделките си. Един от най-известните е forexfactory.com.

Търговските представители предоставят сигнали, в момента, в който някой отвори акаунт при брокера, който те представляват. По този начин те генерират комисионни от търговията на своите потребители и предоставят сигнали. Добре е техните сигнали първо да се изпробват на демо сметка, тъй като те не са толкова надеждни, защото тези хора са ориентирани към развитие на собствения си бизнес.

Мошениците са хора, които имат интерес единствено да печелят пари от начинаещите трейдъри и тяхното качество на сигналите е най-съмнително. Тяхната практика е основана на доказано работещи от маректологията тактики за заблуда на потребителите. Те зарибяват хората като в началото им предоставят безплатно сигнали, а на по-късен етап, започват да изискват комисионни или такси. Когато човек се регистрира при тях обикновено, измамниците му изпращат няколко сигнала, като в същото време изпращат тези сигнали и на други хора, но с противоположна посока. Накрая 1/2 от клиентите ще са получили печеливши, а другата 1/2 губеши сигнали.

По тези причини, експертите обобщават, че макар да е възможно в Мрежата да има печеливши сигнали, човек да не залага именно на тях. Форекс е наука и изучаването й отнема време, за придобиването на нужните знания, но гарантирано си струва. Когато човек ползва безвъзмездно сигнали от някой друг, той не развива уменията си да търгува, а просто разчита на нечие друго мнение. Така човек може да бъде успешен само в краткосрочен план, но не би издържал изпита на времето. Значително по-добър вариант е човек да не хаби времето си, а да се обучава старателно и последователно.

Това не означава, човек да не опита въобще от безплатните форекс сигнали, но нека преди това да прочете отзивите в групите за взаимопомощ. Добре би било да се разгледат сигнали на добри търговци, които могат да демонстрират историята си поне половин година назад. Човек не бива да вярва на хора, които не могат да се аргументират. Ако източникът на форекс сигнали изглежда сигурен, той няма защо да крие своята история.

За да се разбере дали източникът е надежден, най-добре е да използвате исторически данни от неговия отчет в Мета Трейдър 4, и да проследите резулатите чрез специализирана за това услуга, например, MyFXBook.

Когато човек открие форекс сигали, той е добре винаги да внимава с използването им, тъй като не всеки източник би бил щастлив те да спечелят. Винаги човек трябва да влага и свое мнение и да осмисля ситуацията от всички страни, а не сляпо да се доверява на сигналите. Не бива да се забравя никога, че успехът идва едва, когато се работи здраво. Нека сигналите бъдат допълнителен или спомагателен инструмент, който в никой случай не трябва определя търговското решение.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *