Надеждна форекс стратегия

„Слабостта на позицията става слабост на характера.“ – Алберт Айнщайн.

Тази публикация ще се опита да аргументира тезата, че най-важното нещо във форекс търговията, е човек да разполага с надеждна форекс стратегия.

Човек трябва да е в течение с актуалните въпроси на пазарите

Да бъде човек информиран с най-новите събития е най-важния елемент. Значителен дял от движенията на пазара стават по време на тези събития. Те се случват поради новините и съобщенията или поради очакването им. Този феномен се нарича фундаментален анализ във финансовата индустрия. Добре е човек да се убеди, дори и да разчита повече на техническия анализ във Форекс, че обръща достатъчно голяма внимание на фундаменталните събития, които пресата обявява или предупреждава, че ще се случат. Те са ключови за промените на финансовите пазари. Иначе казано, ако човек има надеждна търговска стратегия и индикаторите на техническия анализ подсказват, че е подходящо да се сключат търговски сделки с дълги позиции, трейдърите е добре да направят все пак допълнителна проверка. Те могат да проверят в своя календар Форекс и да разберат дали плануваното от тях не е в противоречие с новините. Дори и човек да е точен като часовник в техническо отношение, текущите събития могат да доведат до значителни промени

Когато човек търгува Форекс, няма място за емоции

Дори да изглежда банално, това не бива да се пренебрегва. Емоциите не бива да бъдат никога подценявани. Според една стара енигма, човекът е най-големия враг на самия себе си. Съществува значителен брой хора, които възприемат форекс като игра, в която те задължително ТРЯБВА да побеждават пазара. Ако пазарът е срещу тях, обаче, те започват да губят контрол.

Първо, Форекс пазара не е игра и не бива човек да я смята за такава. Тя е една невероятно интригуваща дейност, съчетаваща в себе си концептуално мислене и дисциплина. Човек не бива да се ядосва и да се амбицира да си отмъщава, да компенсира загубите и т.н. Далеч по-печеливша позиция е да не се ядосва за загубите си, а да се отнесе с тях с разбирани и да ги анализира. Важно е също да следва стриктно регламента, който той самия е създал предварително.

Емоциите са в състояние да развалят дисциплината и да доведат до нарушаване на собствените правила, за това всеки трейдър е за предпочитане да се старае да ги контролира.

Когато човек не е в добра форма и кондиция е препоръчително да не участва във Форекс. Същото важи и когато се чувства твърде развеселен и с приповдигнато настроение. Твърде силната вяра, че човек може да постигне чудеса или има късмет в същия ден, могат да предизвикат драстични загуби.

Разгледайте статията ни Какво е Фундаментален анализ, за да разберете повече по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *