Мартингейл форекс

Според квантовата механика две плюс две никога не е четири, а е с приблизителна вероятност. Това означава, че не трябва човек да признава всепризнати истини за 100%-ви факти, защото сме свидетели на опровергаване на много възприети възгледи в науката и доказване на техните несъвършенства. В квантовата механика всичко се измерва с процент на вероятност. Ние можем да се опитваме да предвиждаме нещата с по-точна вероятност, но и винаги да оставяме малък шанс, те да се случат по различен от предвидения начин.

В контекста на Форекс също е желателно човек да изгради умение да предвижда с възможно най-голяма вероятност своите прогнози, защото в света всеки ден настъпват различни финансови събития. Икономическата ситуация е изключително динамична (волатилна) и ние сме длъжни постоянно да се информираме за важните неща. Например, доларът силно се влияе от цената на петрола, а тя от своя страна се влияе от политическата обстановка на страните, които са най-големите производители на петрол, каквито са Русия, Саудитска Арабия, Венецуела, Ирак, Либия и страните, членки на ОПЕК.

Мениджмънт на капитала по метода на Мартингейл представлява един стар метод, който е популярен сред картоиграчите професионалисти и може да се използва от инвеститорите, търгуващи на форекс пазара. Методът носи името на легендарен комарджия от XIX в., който е известен с това, че често печелел в казина по Френската Ривиера.

Използването му е свързано с удвояване големината на залога след неуспешна сделка. Например, ако човек загуби $100, следващия му залог трябва да е $200, следващия $400, $800 и така до момента, в който се компенсира загубата на първите $100. Казината се наложило да вземат мерки срещу тази успешно работеща система и сложили лимит от $1 000. По този начин след четвъртия етап, методът вече не работи.

На форекс пазара този изпробван метод изисква безгранично голяма сума. Хипотетично този класически метод може да се разглежда като мека прогресия, за която е необходимо не толкова голямо увеличаване на залозите след неуспешните сделки, както и намаляване на залога или той да не се променя след успешните сделки.

Според тази хипотетична прогресия, общият брой финансови операции и дялът на успешните ще бъде константен. Реализирането на практика на тази хипотеза може да не се изпълни, както е пресметнато, но средностатистически очакванията би трябвало да се реализират. Друг значим фактор е, че всяка финансова операция сама по себе си е независима от останалите.

По пътя на логиката може да се предположи, че в една последователна серия от финансови операции зависимостта печеливши/губещи е 50:50. Системата на Мартингейл може да бъде от полза, тъй като чрез нея възможността за печеливши резултати се покачва от 50 на 87% с минимален капитал при четвърто ниво на маржа и губещите финансови операции средно са до 6.

Ако марджина се увеличи пет пъти, то крайния резултат може да се увеличи до 90%. Естествено, експериментирането на подобна система изисква значителен размер, който да бъде инвестиран, както и ниска стъпка при влизане.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *