Литература форекс

„Не можете да видите цялата картина, като гледате единствено напред. Можете да го направите, само като гледате в миналото. Затова трябва да вярвате, че всичко ще си дойде на мястото в бъдещето. Трябва да вярвате в нещо – в интуицията си, в съдбата си, в живота си, в кармата, в каквото и да е. Този подход никога не ми изневери и промени всичко в живота ми.“ – Стив Джобс.

Този пост има за цел да даде някои ценни съвети, като например, че дилингът понякога може да работи срещу форекс търговеца, както и че не бива да се вярва на сигналите безпрекословно.

По начало инвеститорите търсят брокер, който може да им предложи по-конкурентни спредове, но по-евтиния продукт никога не е най-качествения. Спред представлява разликата между Bid и Ask цената, и се представя в пунктове.На практика по-евтината оферта няма начин да е наистина добра. Нерядко се срещат изгодни спредове по сметки с т. нар. „дилинг“.

Дилингът представлява търгуване с валута или ценни книжа на фондовата борса или със стоки на стоковата борса.

Ако съществува посредник между търговеца и пазара, брокерите могат да пречат на търговските сделки и да се стигне до сблъсък на интереси. Много брокери, които предлагат дилинг, обикновено предвиждат по-ниски цени, като може да задържат при отваряне или затваряне поръчките. Поради тези причини инвеститорите е по-добре да потърсят брокери, които може да изискат да им се платят няколко пипса повече или да се направи сметка с комисионна, стига поръчките да се осъществяват чрез STP или ECN система.

Съществуват значителен брой уеб сайтове, които имат претенции, че осигуряват сигнали, например, автоматизирани системи за сключване на сделки, чрез които може да се спечели за кратко или индикатори, които гарантират точно прогнозиране на движенията на пазара. Повечето от системите не могат да се използват.

Те представляват разработки на маркетолози и целта им е хората да ги купуват, а не да са работещи. Когато човек плати за подобен род сигнали или автоматизиран софтуер, той повече не може да си върне парите и инструментите няма да му свършат никаква работа.

Това не означава, че не съществуват и доставчици, които предлагат ефективни продукти, които работят, но те се откриват трудно. Експертите съветват да се търсят хора, които могат да докажат полезността на своите продукти със записи на финансовите операции, който не е в продължение на кратък период, а на години.

В същото време, начинаещият трейдър е добре да разбира смисъла на това да се взимат решения за автоматизирано търгуване.

Съществуват принципи, които наистина могат да се използват в реални сделки. Тези принципи могат да помогнат на трейдърите в създаването на надеждна индивидуална стратегия за форекс търговия. Те са подходящи и за инвеститорите, които все още не са си изградили свой собствен стил и са отворени да опитват нови неща.

Новакът обикновено работи с много индикатори и счита, че те са много важни. Всъщност най-ефективния начин в търговията с валути е относно графиката да се държи на минимализма. Добре е графиката да бъде ясна и чиста, а включването на техническите индикатори и осцилатори да става само с ясна осъзнати предпоставки и основания.

Винаги, когато търговеца анализира пазара, може да му доскучае. За начинаещите дей трейдъри това крие риск от сключване на сделки, мотивирани върху надежда, а не върху определена стратегия и обикновено води до нежелателен ефект. Най-важното нещо в този аспект е, че задачата на трейдъра е интерпретиране на пазара и изграждане на визия за търговия. Той не бива да влива емоции в поръчките, а да ги възприема като част от своята стратегия. Всяка крачка се предприема, въз основа на предварително изградена система.

Форекс търговската система е създадена, за да може да се печели от нея. Човек е добре да си поставя реално изпълними задачи, защото твърде позитивните очаквания могат да го оставят без никакви пари в акаунта. От голямо значение е да се направи удачен избор на брокер и съответно сметка, тъй като от тези два фактора зависи успеха на начинаещия търговец.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *