Лекции по форекс

„Събудете финансовия гений в себе си. Той само чака да се появи.”- Робърт Кийосаки

Една от най-важните грешки, които може начинаещият трейдър да допусне, е подценяването на управлението на средствата, които има в своя акаунт.

Ситуацията общо казано може лесно да се изостри, тъй като дейтрейдърите разполагат с огромна свобода във връзка с ливъриджа за депозитите им за търгуване. За съжаление новите трейдъри в началото все още не са изградили дисциплина за това как да управляват своите средства.

Тази публикация ще се опита да разгледа едни от най-важните аспекти, на които начинаещите участници е добре да обърнат внимание, за да ограничат риска от едни от най-често допусканите грешки във Форекс.

1. Когато инвестират само техни парични средства рискуват. (Могат ли да загубят паричните средства?)

2. Как те определят оптималният % на инвестицията, който могат да рискуват в една финансова операция?

3. Какъв е оптималния брой на сделките, които могат да отварят в един и същи времеви момент?

4. Какво е отношението между печалбата и загубата, предвид плана, който следват?

5. Взето ли е предвид съотношението между риска и печалбата?

Тук е мястото да се внесе едно малко уточнение по отношение на последния аспект. Това е точката, където управлението може да се превърне в нелека задача, тъй като не е свързан с предначертания план.

Понякога инвеститорите могат да предпочетат стратегия, която се характеризира с евентуална загуба от 1К $ и възможна печалба от 500 $, работеща в 8 от всеки 10 случая. В други случаи, те могат да заложат на стратегия, обещаваща им 500 $ загуба и печалба от 1К $, но работи два пъти от общо пет.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *