Лайт форекс

„Животът е изключително кратък, така че по-добре човек да се отдаде само на градивни дейности и приятни изживявания. Например, може да го посвети на създаването на нещо велико, което да остави след себе си.“ – Стивън Хокинг.

Тази мисъл на един от най-големите умове на нашето време и най-известните квантови модерни физици изразява недоумението му пред глобалните проблеми и наистина важните неща. Той казва още, че може би, ние живеем на планета, огледална на една обикновена звезда – разположена в границите на стотици, хиляди и милиони галактики.

Много често хората използват фразата на успелите хора, че не те работят за пари, а парите работят за тях. Това може да важи и за обикновените хора, които не разполагат с милиони долари в банката. Тази статия е свързана с това как това твърдение се отнася до Форекс пазара.

Начинаещите трейдъри се включват във Форекс търговията с надеждата за лесна и бърза печалба. Те не са овладели науката за управление на риска и не обръщат нужното внимание на психологията на търговията. Така хората губят пари и напускат пазара. Тези, които са решили да останат, започват да осъзнават, че нямат достатъчно познания и опит. След като един търговец вземе проблема с трафика на сериозно и разгледа тази публикация, той ще осъзнае, че не може да спечели 5 000 долара, като депозира само 100 USD, както и че стабилният ръст на капитала от 5% на месец е отличен резултат. Същевременно рискът от не повече от 1-2% е най-оптималния за една сделка.

Това означава, че за да може един търговец да спечели най-малко 1 000 долара на месец, трябва да има по сметката си поне 20 000 щатски долара. Не всички, които искат да търгуват Форекс имат достатъчно голяма сума, която да инвестират в сектора. Това е една от причините да има доста хора, които не успяват да печелят достатъчно и не е сигурно, че ще успеят в близко бъдеще. Тогава се наблюдават най-често срещаните грешки. Търговците се опитват да предприемат безумен риск, „за да се надуе депозита“ въз основа на амбицията им за незабавно удовлетворение. Съществуват добри варианти за решаването на проблема с обема на депозита, но липсата на достатъчно опит и психологическата граница могат да се отразят на резултатите.

Как може да се реши този проблем? ПAMM сметката е инвестиционна услуга, която дава възможност да се печели чрез търговия на Форекс. Чрез тези сметки е възможно реализирането на допълнителен доход за управлението на средствата на инвеститорите.

Тайната е във връзката между процеса и търговията. Проблемът е, че много от инвеститорите гонят бързата финансова печалба, а понякога забравят, че дори със спечелването на 5 USD за инвестиране в ПAMM сметка или в резултат на търговия с автоматизирана система се реализира идеята, че парите работят за търговеца, а не той за тях.

Много бизнес лидери започват пътуването си, без многомилионна инвестиция, а именно от малки или дори минимални инвестиции. Те се занимават с малки сделки в малък мащаб. С течение на времето, малката снежна топка, събирана от снежната планина, се превръща в огромна буца. Във Форекс едно и също нещо се случва много често. Нищо не спира търговците, които нямат възможност да плащат много пари, постепенно да запълнят депозитите си.

В наши дни Интернет е залят с информация, стратегии и роботи, които са свободно достъпни. Всеки месец те се явяват като допълнителен „плюс“ за търговците. Същевременно е от значение да се спазват дисциплината и правилата за управление на риска. Това не е толкова трудно, тъй като статистическото предимство е на страната на търговците. Малките печалби могат да бъдат инвестирани в ПАММ сметка и там да се опитват високо-рискови стратегии и системи. Някои печалби може да се направят чрез търгуване с роботи, а други да се инвестират в ПАММ сметки. Друг начин е да се използва диверсификация.

Диверсификацията е разпределението на капитала между различните активи, свързани с доходността и риска, за да се сведат до минимум рисковете и да намалеят финансовите загуби. Обикновено търговците инвестират в ценни книжа на различни емитенти и така събират свой собствен инвестиционен портфейл. Ако някоя от закупените акции ще бъде нерентабилна, а други печеливши, това позволява да се намали загубата на инвестираните пари до минимум, като по този начин се стига до диверсифициране на рисковете.

Когато парите са инвестирани, те вече работят за търговеца. С течение на времето, това ще отвори нови възможности за търговия и ще доведе до нови идеи, но първата стъпка към финансовата сигурност трябва да се направи. В този случай, не бива да се бърза. Подходът за инвестиране във Форекс трябва да бъде подобен на началния капитал за бизнеса, но докато парите се събират и той не се използва, няма да има печалби.

Обобщавайки, паричните еквиваленти в началото не са толкова важни. Ако всичко от общото салдо по сметката е със знак плюс, значи търговецът е на прав път.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *