Курс на форекс

„Не можеш да предвидиш какво ще се случи, но можеш да усетиш посоката, в която вървиш. И това е най-близкото, до което можеш да достигнеш. След това отстъпваш назад, за да не пречиш и нещата просто оживяват пред теб.“ – Стив Джобс.

B ХХI век свободното движение на хора, стоки, услуги и капитали е вече реалност и всеки човек има право да живее, работи и учи в която точка на света желае. Форекс трейдърът мечтае да се отдалечи от скучните и монотонни ангажименти, формалните отношения и това да работи за някой друг. Всички форекс участници се стремят към това, но само някои успяват да го реализират.

Новакът във форекс, наблюдавайки графиката осъзнава, че пред очите му се правят сделки за милиони във всеки един момент. Той започва да търгува с очакването за печалба, но всъщност губи. След това пак започва да търгува и преживява нови загуби, докато стигне до марджин кол.

Новаците губят, защото тази търговия е сложна и докато още липсват знанията и уменията за успех, а самоконтрола не е добър, е разбираемо финала да бъде плачевен. Научаването да се търгува успешно на международния валутен пазар е сложен и дълъг процес, който обикновено се съпътства с завладяване на високи върхове и мъчителни пропадания.

Подобно на докторът, който практикува учене през целия живот, спирането му носи риск за пациентите, по същия начин и форекс участникът, за да бъде успешен постоянно да обогатява своята стратегия, да следи поведението си и да усъвършенства своя план. Ако един ден престане, това би означавало риск за средствата му.

Голяма част от далновидните търговци смятат, че разковничето не е в екрана на мобилното или фиксирано устройство, а в човешкия ум. Знанието за всичко, което минава през него съставлява самопознанието, самонаблюдението и самоанализа. Освен свой индивидуален психичен свят, всеки човек има и свое поведение в колектив. Значителен брой от инвеститорите споделят, че желаят да успеят, а правят своите финансови решения под влияние на неосъзнати емоции и моментни импулси. На практика те се заблуждават и играят срещу своя интерес. Както всеки човек знае, да се лъжат останалите не е хубаво, но да заблуждаваш сам себе си вече е непростимо.

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *