Криптовалута 2017

„Не се опитвайте да станете успешен, а ценен човек.“ – Алберт Айнщайн

Тази статия ще разгледа накратко какви са възможностите за търговия с криптовалути с ливъридж.

По-голямата част от самостоятелно мотивираните търговци предпочитат волатилност на пазарните инструменти, докато търгуват. При виртуалните валути волатилността определено е налична и дори може да е прекалена за някои инвеститори. Високите амплитуди, в които варират криптовалутите не са подходящи за всеки, затова експертите съветват търговците преди да започнат да търгуват с тях да се уверят, че наистина отговарят на техния стил и начин на „игра“.

Добре е също да се има предвид, че пазарни колебания от 10 и дори 20% в цените на криптовалути са често срещани и то на дневна база.

Криптовалутите, може би, са най-подходящи за онази общност от трейдъри, която е по-известна като спекуланти. Докато търгуват с виртуалните валути ще могат да използват и финансовото рамо ливъридж. Обикновено в търговията с виртуални валути се използва ливъридж в отношение 1:5. Това означава, че човек може да открие позиция в избрана от него виртуална валута в размер, който да използва като гаранция по сметката, до пет пъти по-голям от този, с който разполага в реално в сметката си.

Не бива да се пренебрегва правилото, че при търгуване с ливърижд, се увеличава не само сумата при евентуална печалба, но и при евентуална загуба. Така че, кредитното рамо е за предпочитане да се ползва изключително внимателно.

Може би, много хора се питат защо им е да използват ливъридж в търговията с финансов инструмент, който и без друго е с много висока волатилност.

Първо, човек сам решава дали и какъв ливъридж да включи от предлаганите от посредника, към която се е регистрирал.

Второ, кредитното рамо дава възможност на трейдъра да придобие свободни средства, с които да търгува и с други финансови инструменти като суровини, индекси, акции или валути.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *