Кредити за трейдъри

„Грандиозните неща се извършват с грандиозни средства. Само природата прави великото даром.“ – Александър Херцен.

Днес форекс трейдърите намират голямо разнообразие от възможности за финансиране на сметки, предлагани от валутните брокери. Възможностите за депозит, предлагани от брокерите, се определят от индивидуалните предпочитания на потребителите, това къде се намират и др., като най-широко използваните са депозитите с кредитни карти, банков превод или използването на алтернативни доставчици на платежни услуги.

От една страна използването на кредитни карти се свързва с удобството и бързината на депозитите и тегленията, а от друга страна, когато търговецът възнамерява да депозира сума, която я няма в брой, може да изтегли от банката.

Брокерите разглеждат плащанията с кредитни карти като допълнителна възможност бързо да разширят клиентската си база.

Това удобство и достъпът до пари обаче носят риск както, за трейдъра, така и за брокера, който приема плащането.

Само като напишат информацията за кредитната карта на уебсайт, клиентите се поставят в опасност. Има известна степен на несигурност по отношение на поставянето на личните данни на страниците за плащане / депозити, които могат да доведат до неразрешени транзакции. Кредитните карти представляват форма на заем. Ако се вземат предвид таксите, както и средния годишен лихвен процент, които се начисляват на притежателите на кредитни карти, това повдига ключов въпрос – дали годишната възвращаемост на търговеца от търговските дейности е достатъчна, за да покрие всички разходите за неговата / нейната кредитна карта, да не говорим за печалба.

Това, което би трябвало да повдигне още по-дълбоко безпокойство, е сценарият, при който търговецът губи целия си депозит (лимит на кредитната карта) поради лошо управление на парите или неподходящ търговски подход и не е в състояние да извършва месечните си плащания по кредитната си карта. Ако търговецът пропусне плащания, от издателя на кредитната карта ще се начисляват множество такси и постоянно увеличаващи се лихвени проценти, което в крайна сметка ще окаже влияние върху достъпа до бъдещи кредити и той ще бъде силно задлъжнял.

Същевременно форекс брокерите поемат голям риск при приемане на депозит чрез кредитна карта. Първо, процесорът на плащането се осъществява по начин, по който фирмата плаща висока такса, която варира между 2 и 7% от общия депозит. Неговите клиенти очакват да видят целия депозит, финансиран в търговската сметка, което поставя STP брокерите в риск от загуба, още като приемат депозитите на клиентите.

Друг риск, пред който са изправени брокерите, е доставчикът, който издава обратното плащане. Плащането може да бъде извършено до 6 месеца след първоначалния депозит. Случаите на отхвърляне на плащането по кредитна карта почти никога не е в полза на брокера, дори ако той представи доказателство за история на търговията, доказателство за депозит и правилно проведена и надеждна проверка.

Това се превръща в начин за източване на оперативния капитал на брокера и може да се използва в неетична и незаконна борба между конкурентни компании в борбата за дял от това, което вече е на едно изключително конкурентно пазарно място.

И така, какъв е крайният резултат? Да се излагат на риск пари, взети назаем, особено, когато е много е вероятно те да се изгубят в изключително рисковата пазарна среда на Forex. Това е едно напълно неразумно решение. Междувременно обширно проучване, обхващащо около 15 000 валутни сметки за търговия на дребно, наскоро стигна до заключението, че повечето сметки, финансирани чрез транзакция с кредитна карта, са нерентабилни.

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *