Котировки онлайн форекс

„Практика без теория, е по-ценна от теория без практика.“ – Квинталиан.

Тази публикация ще даде примери, с които човек да получи по-ясна представа за търговията с валути в контекста на Форекс.

1. Пример за търгуване евро срещу долар (EUR/USD). Тук еврото играе роля на базова валута.

Ако човек смята, че икономиката на САЩ е нестабилна и ще продължава отслабването си и в бъдеще, то това ще се отрази негативно върху долара. В такъв случай човек е логично да реши да търгува с валутна двойка от типа EUR/USD. Такъв ход означава, че човек купува евро, което се надява да увеличи цената си спрямо долара. И обратното, ако човек е убеден, че икономиката на САЩ е достатъчно силна и че еврото се обезценява спрямо нея, той може да продава евро и да купува долари EUR/USD. Този път, човек демонстрира, че са надява еврото да поевтинее спрямо долара и поради това го продава.

2. Пример за търгуване долар спрямо японска йена (USD/JPY). Тук базовата валута е щатския долар.

Ако един трейдър счита, че националното правителство на Япония ще се опита да подкрепи износа, като остлаби йената, то той може да купи USD/JPY. Това означава, че той ще купи долари с убеждението, че те ще завишат цената си спрямо йените.

Ако обаче, човек получи информация от достоверен източник и я приеме за вярна, че японските инвеститори теглят капиталите си в долари и ги обръщат в японска валута, то той ще продаде USD/JPY. Тази стъпка ще означава, че човек се опитва да се отърве от доларите, вярвайки, че стойността им ще се обезцени, спрямо японската парична единица.

3. Пример за търговия с английски паунд и американски долар (GBP/USD). Тук базова валута е английската.

Когато някой счита, че английската икономика ще се развива в скоро бъдеще с по-бързи темпове от тази на САЩ, той може да купи GBP/USD. С този акт той купува английски паунди, надявайки се, че те ще увеличат стойността си срещу американската валута.

И обратното, ако човек сметне, че английската икономика е в застой, докато американската върви напред, той може да продаде GBP/USD. така човек продава английската валута, смятайки, че цената й ще се обезцени срещу цената на американските долари.

4. Пример за търговия с американски долар и френски франк (USD/CHF). В примерът базовата валута е доларът.

Когато някой приеме, че швейцарските франкове не са в добра позиция ще купи USD/CHF. С тази мярка човек изразява вярата си, че доларът ще завиши цената си относно швейцарските франкове.

И напротив, когато човек е на мнение, че спукването на балона с недвижима собственост ще забави перспективата за икономическо развитие в САЩ, той може да продаде USD/CHF. С този ход, той ще продаде американска валута с надеждата, че тя ще намали цената си спрямо швейцарската валута.

.

One thought on “Котировки онлайн форекс

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *