Консолидация форекс

Една мисъл на Чет Холмс гласи, че „Успехът се постига не като правим 4000 неща, а като правим 12 неща по 4000 пъти“.

Тази публикация ще се опита да даде малко повече светлина върху банковата консолидационна стратегия за търговия в контекста на Форекс.

Банките и другите големи институции са склонни да влязат на валутния пазар по време на консолидация. По този начин, те са в състояние да постигнат много по-добри резултати. Тези финансови дружества правят пари чрез натрупване на позиция, която по-късно те ще купуват или продават в зависимост от това как са влезли.

Например, ако са влезли чрез натрупване на дълга позиция, те биха били по-късно на печалба от продажбата на тази позиция на по-висока цена. По същия начин, ако те са влезли на пазара с натрупване на къса позиция, те биха били усвоило по-късно своята печалба чрез закупуване на тази позиция на по-ниска цена. Грешка на повечето търговци на дребно е, че те гледат на периода на консолидация като на непривлекателен и безполезен, без да осъзнават, че това може да е най-доброто време, в което да влязат на валутния пазар. Особено, когато се появи пробив на период на консолидация.

От гледна точка на технически анализ, банковите търговци обръщат голямо внимание на най-важните върхове и/или дъна на пазара, на психологическите нива, най-силната и дългосрочна подкрепа, както и зоните на ценова съпротива.

Наблюдавайки форекс графиките, за обученото око е просто невероятно колко точни са реакциите след достигане на най-важните психологически нива. Но е важно да се каже, че само най-важните и най-дълго запазващите се технически ценови нива се наблюдават от банковите търговци.

И разбира се, най-големите банки имат най-добрите фундаментални анализатори и благодарение на тях, банките винаги разполагат с перфектен анализ на това, което се случва в момента в целия свят. Техните високо квалифицирани служители редовно анализират начините как може да повлияе на валутния пазар, за да правят своите изводи за статистическите им цели. Те също така, създават за своите банки дългосрочни портфейли, за това как да се възползват от Глобалния валутен пазар или поне да утилизират хеджиране срещу него.

Важно е, също така, да се каже, че най-големите банки не винаги спекулират във връзка с това дали един пазар ще тръгне нагоре или надолу. Банките много често използват хеджиране срещу определени рискове или изпълняват поръчки на свои корпоративни клиенти. Корпоративните клиенти обикновено си разменят валута, а това носи огромни печалби за банките.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *