Компания форекс

„За нас не трябва да има никакви граници.“ – Ричард Бах.

Пазарът, който се появява през 1971 г. като механизъм на регулиране на международните финансови отношения, в момента е достъпен за широката публика поради по-ниските маржин изисквания и минимизирането на оперативните разходи. И това е пряко следствие от бързото развитие на виртуалната среда, която работи все по-ефективно.

До 2010 г. дялът на участниците на дребно в общия размер са едва 10% от общия оборот на валутния пазар, защото въпроса опира до пари. Количествено частните търговци нарастват експоненциално от година на година. Това е тенденция, която не може да бъде определена като измама или световна конспирация. Основният обем на финансови средства все още се предоставя от институционалните участници. Факт е и че 75-80% от сделките са със спекулативен характер. Отрицателното значение на думата „спекулация“ преследва тези интервенции от миналото. Човек, който се изхранва чрез търговски сделки на форекс пазара се нарича спекулант. Той се възприема от широката общественост като вълк за гората. Има хора, които обичат вълци, а има и такива, които се страхуват от тях. Но вълците се нуждаят от гората, както жабите от блатото. Поради спекулациите се повишава ликвидността на финансовите пазари, която като цяло се компенсира от волатилността му. С една дума, се наблюдава самоорганизиращ се механизъм на финансови отношения, който се провежда единствено в Интернет пространството.

Също така, през последните години значително се увеличава броят на финансовите услуги като цяло. Някои функции са заменени с електронни платежни банкови системи, като броят им се увеличава с всеки изминал ден. Някои банкери открито признават, че виждат в скоро бъдеще смяната на банковата система с електронна. Например, ще могат да се получават заеми без участието на банките. Между другото, такава система вече съществува, макар и в начален стадий.

От друга страна, става все по-голям става и броят услуги за частните търговци, като сделките с ПАММ сметките и копирните услуги. През последните години дори започва да се разпространява търговска система, насочена към намаляване на въздействието на брокерите. Всичко това води до търговски и финансови отношения на ново ниво. Това, от своя страна, разширява хоризонтите за такива клиенти, стигайки се до появата на социалната търговия. С течение на времето Интернет се превръща в поле на комуникационните специалисти, като голяма част от бизнеса вече не може без Интернет. И това е съвсем друг качествен подход във финансовия сектор, който дава право на най-широките слоеве на населението да участват в световните финансови пазари, използващи групови услуги в областта на търговията.

Институтът по търговия на валутния пазар е електронна платформа за търговия от ново поколение, което въплъщава най-модерните търговски технологии. И не на последно място е важността на технологията на финансовата инфраструктура. Тя отваря чудесна възможност пред едноличния търговец. В заключение, човечеството се намира на прага на качествен скок във финансовия сектор. И един от най-важните елементи на това е Форекс пазара.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *